Käytiin tuossa pari päivää sitten uimahallissa kummitädin kanssa ja törmäsin ilmiöön jota en jaksa sulattaa. Jopa siellä nykyisin joutuu todistelemaan omaa statustaan. Kummitäti täyttää maaliskuussa 75 ja todellakaan ei näytä enää tyttöseltä.

Hänellä oli Kelakortti mukana ja pyysi eläkeläisen lippua. Nainen kassalla alkoi urputtamaan ettei tämä kortti kelpaa, kun tässä ei ole mainintaa onko työ vaiko sairaseläkkeellä, pitää hakea kelalta joku toinen kortti ja plaa plaa. Ja että pitää maksaa täysi maksu. Kummitäti katsoi minua hölmönä ja siinä vaiheessa räjähdin  niin että koko kahvion asiakkaatkin sen kuuli.

Sanoa täräytin hyvinkin voimallisesti ja äänekkäästi että ": Kattele siitä kortista sehän on jo yli seittemänkymmentä se ei tosiaan tarvii sellasta korttia. " En ole kyllä ikinä nähnyt niin nopeasti kassakoneen toimivan ja eläkeläislippua myytävän. Sitten naiselta meni pasmat sekaisin ja minun maksaessani hän työnsi minulle kaksi avainta ja selitti että unohtikohan hän antaa sille rouvalle avaimen. Ei mitään anteeksipyyntöä. Eihän minun tarvitse anteeksipyydellä hänen mokaansa, eikä myöskään sitä että asiasta huomautan.

Jälestäpäin tuli mieleen että olisi pitänyt kysyä että mikä niillä on oikein eläkeläisen ikäraja jos ei 75 vuotias vielä ole tarpeeksi vanha. Kyllä miulla ainakin laskupää sen verran toimii että jos kortissa lukee syntynyt 1935 ja nyt on 2010, niin siinä välissä on 75 vuotta. Ja tietääkseni yleinen eläkeikä suomessa on vielä 65 riippuen alasta.