1298116546_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

Sisko ilmotti tulevansa kahville, ja mietin että mitäpä sitä pöytään pistäis. Kurkistus pakastimeen tuotti tulosta. Oli taskutorttuja luumutäytteellä ja raakapakastepullia. Siispä laskiaispullia ja tomusokeritorttuja. Juu, meidän äiti leipoo ihan ite Viaton. No hölväsin mie nuo pullat ainaski ihan ite kananmunalla ja sokerilla ja tomutin nuo tortut, nii tietenkii paistoin ne tuos välis.

Otin nuo pullat ja tortut sulamaan eilen illalla ja levitin pellille. Peitin liinalla ja annoin olla viileän liesituulettimen alla yön yli. Aamulla ne oli kohonneet komeiksi. Meillä kun tuo liesituuletin on liki yhteydessä ulkoilmaan, niin siinä on viileä paikka, pellit kun ei mahu jääkaappiin. Onneks sentään ei tuo pakkanen ole vielä sisälle asti tullut. Monena yönä meillä on ollut mittarissa -34, että alkaa olla sietokyvyn rajamailla.

Ei ollu onneks Huugo meillä nyt, muuten oisin voinu löytää no aamulla lattialta vähän maisteltuina. Huugo on tytön kissa, mikä ehtii enemmän ku kerkee kieltää. Niillä vast viime viikolla oli tortut pellillä sulamassa ja oottamassa uuniin pääsyä, ni yhessä tortussa oli tassun jälki ja kulmasta oli käyty maistelemassa, siis raakana. Ja se oli sievästi nykästy pelliltä pöydälle. Huugo merkkas omasa.

Kuvassa pullia ei ole vielä hölvätty hillolla ja kermavaahdolla, tulin tulokseen, että jokainen saa ihan ite pöydässä mättää ne sisälle jos tahtoo. Ja sitäpaitsi, jos noita jää, ne on helpompi työntää vaikka pakkaseen tai jääkaappiin kun ei ole kerma mukana.