Miekii olen mukamas lomalla nyt, siis koulun puoleen, saa nähä oonko töittenki.

Viime ajat on menny kaikenlaista touhatessa, oikee mitää valmista ei saa aikaa mut joka paikassa pitää töhöttää.

Ennen joulua tehtii tytön kaa nukketalojoulukalenteriin erinäisiä luukkuja ja ainakin tän bongasin maailmalta jonka mie tein.
Tein siis tuon kehdon, en tuota nukketaloa. Taisi olla viel jouluaaton luukussa jollakin.

Viime ajat on väännelty tälläsii tuon Unikkokerhhon myytäviksi

Näitä en ole viel ehtiny lisäämään tuonne Unikkokerho-Syöpälapset sivuille, kun vasta hain nää kirpparilta takasin. Leikattuna on vaikka kuin paljon, mutten ole ehtiny ompelemaan kun on tuota muutakin elämää.

Viimesimmästä sytomyssystä en ehtinyt ottaa kuvaa, kun sitä päättelin viel luovutustilaisuudessa. Myssyjähän mie vein mukanani 145, suoraan sinne oli toimitettu n. 80 ja tammikuussa lähihoitajaopiskelijoiden 87 myssyä, vähän reilu 300 yhteensä.

Joitakin barbin vaatteita värkkäilin tuos yhtenä iltana, mut nekin on viel kuvaamatta. Ja nyt kun on ollu taas tiiviisti töissä puoltoista viikkoa ja illat kooulussa ei ole oikee panokset riittäny, tai pikemmini vuorokaudessa tunnit.

Nyt mie viimein sain sen kynttiläsomisteen mitä haaveilin jo syksyllä, mutta ehti loppua Partyliten varastoista ennen joulua. Se oli Piparkakkutalot pituudeltaan n. 35 cm ja korkeudeltaan parisenkymmentä.

Oli vaan aikamoinen operaatio saaha se. Yks ihminen tarjos sitä miulle naamiksen kirpparilla kun sitä kyselin, päästiin sopuun hinnasta ja ennen kun ehin maksaa hän ilmoitti että Smart postissa ois tarjous että saa postit halvemmalla. Sovittiin että hän laittaa sen sitten sitä kautta, vaikkakin mie joudun ajamaan sen takia 70 km, kun toi asiamiesposti on ihan näköetäisyydellä, mutta kun kaupungissa olen kuitenki töis ni ei tee sillee isoo mutkaa.

Ei siinä mitään. Hän ilmotti vaan jossain vaiheessa ettei tajunnut laittaa pakettiin osotetta, puhumattakaan vastaanottajan nimestä, mut tuos Smartpostissa ei tarvi olla muuta kun vastaanottajan puhelinnumero sekä postinumero. Paketti lähti Rovaniemeltä 8.2 liikkeelle. Seurannan mukaan se on 10.2 kirjattu Lappeenrannan järjestelmään ja 14.2 miulle tuli pakettikoodi puhelimeen ja että se on noudettavissa tästä mein kylältä. Viestissä luki viel et se lähtee takasin 27.2 jos ei siihen mennessä noudeta.
Mie ehin tuohon kaupalle vasta 17.2 ja yllätys eipä löydy pakettia. Myyjä kolus kaikki paketit läpi, ei tosin ottanu miun puhelimesta seurantakoodia mukaasa. Ei löydy ei. Seuraavana päivänä tyttö käi varmuuden vuoks kattomassa kaupungissa sen automaatin, ei löydy. Alko pikkusen ketuttaa, se ei ollu nimittäi ihan mikään halpa ostos. Mie ilmotin lähettäjälle tilanteesta ja hän kerto millasessa paketissa oli tuon somisteen laittanu matkaan, ja että oli samalla laittanut toisen paketin menemään Espooseen ja se oli ollu jo edellisellä viikolla perillä.

Mie tulostin sen seurantapaperin ja marssin uudelleen tuonne kaupalle, et heti ens tilassa alkasvat ettii sitä, koska selkeesti se on hävinny täällä päässä. Sattu kauppias ite paikalle ja kun kysyin häneltä pakettia ja kerroin millasessa paketissa se oli ollut, ni johan alko paketti löytymään. Hän oli avannut sen kun osotelapussa ei lukenut muuta kun MIUN PUHELINNUMERO ja kaupan vanha osote. Ei ollu tajunnu kattoo sitä puhelinnumeroo ja soittaa siihen, vaikka se oli selkeesti vastaanottajan kohalla. Luulis nyt ihan oikeesti postin sen verran antavan infoo näille asiamiehille, että huomaisvat tuollaset lukee. Ja luulis nyt ihmisen itekki tajuuvan et jos vastaanottajana on puhelinnumero ni ainaki soittas siihe et mikä tää juttu on. Käsittääkseni ei heillä kuitenkaan ole oikeutta mennä ihmisten paketteja aukomaan. Eikä ainakaan asiamiesten.


Meinasin ihan unohtaa tärkeimmän.
Tuossa tammikuulla oli Käsistä karannut -blogissa inventaarioveikkaus, jossa piti arvata Tiiq.n lankamäärää. Mie arvasin Mammutin kanssa kaikkein lähimmäks, miulla muistaakseni oli kerän verran vähemmän ja hänellä yli oikeasta vastauksesta. Tiiq lupasi tehdä palkinnoksi jotain mieleistä ja tässä viikolla posti toi miulle todella kauniin huivin. Huivi on Den Drops Shawl ja lankana Schoppel Wolle Lace Ball ruskan väreissä. Huivissa ei tosiaan ole liikaa ruskeaa ja mikä tärkeintä se ei kutita yhtään, vaikka suurimmaksi osaksi villaa onkin. Tuo on aivan ihana. Suuret kiitokset.


Tilkkutiinan blogista voitin nukkekodin leipomistarvkkeita. Eiköhän nuo paikkansa löydä jostain talosta, jos ei yks yli-innokas kissa niitä pölli sieltä...

Aivan mielettömän ihania pikkuruisia leipomistarvikkeita, ei kyllä onnistuis miulta tuollasten teko kun on tuollasissa pikkunäperryksissä kaks vasenta kättä. Kiitokset niistäkin