Tulipa tehtyä kunnon saitsari tänää. Lähin kotoo aamulla 7 aikaa ja kotona olin takas 21.30, takana muutama sata kilometriä. Alunperin ei ollu tarkotus ihan nii pitkää lenkkii tehä, mut ku nälkä kasvaa syödessä. Alunperin oli tarkotus käydä vaan Porvoossa paria kaveria moikkaamassa, mut kuinkas sit kävikää.

Jo heti aamusta tuli ylimääränen lenkki, kun pitikin ajaa kaupungin kautta. Tästä rantatien kautta meiltä tulee Porvooseen matkaa 185km/siivu, mut kyl mittarissa tais yli 400 olla kaikkien mutkien jälkee. En muistanu kattoo enää pihassa. Yks tyyppi nimittäin illalla huuteli webkameran perään Etelä-Karjalan kirppiksellä naamiksessa. Mie heitin sille et miun on kerran käytetty, levy ja kuulokkeet tallessa. Mie oikeesti tasan kerran käytin sitä kameraa tos pöytäkoneessa, käyttö loppu siihe ku yks tyyppi alko arvostelee et onpa miulla paljo tavaraa kirjahyllyssä. Miulla kun kirjahyllyt on sitä varte, et niis on kaikenlaista hienompaa astiaa ja kynttilänjalkaa pölyä keräämässä, ei sinne kirjoja mahu. Kirjat on jossai laatikossa mihi potkii ain varpaasa ohikulkeissaa.

No heitin kameran kaverille, ja mietin että ajanko edelleen rantatielle kun olen ens poikkeemassa Loviisaan yhtä tasoa hakemaan mitä ystävä on pitkään puhunu tarviivansa. Mie löysin sen kirppikseltä netistä ja makso kokonaista 12€, umpipuuta, ei mikää lastulevyhärpäke. Ja tärkeintä et saa taitettuu litteeks vaik sohvan taakse kun ei tarvii. Mietin et ei oo enää mitää järkee lähtee rantatielle tuolta kaupungin kautta, vaan pyyhkäsin sit Taavetin kautta Haminaan,ja taas olin samasella rantatiellä. Nii tää rantatie on VT 7.

Hain tason Loviisasta, käppäilin siellä torilla hetken ja käin ryöstämässä pankin. Matka jatku kohti Porvoota. Porvoosta löysin kummitytölle pari kivaa juttua, nuken sängyn ja syöttötuolin, Leeville muutaman paksulehtisen kirjan. Nii, Leevi on tää mamman mussukka.

Pitihän vakkarikuviot käyä pyörähtämäs Porvoon torilla. Hain pari sämpyläpussia Tuorilan kotileipomon vaunusta ja käin niitten bussikahviossa kahvilla ja sämpylällä. Harvinaista kyllä en nähnyt näitä paria myyjää lukuunottamatta siellä yhtään tuttua, yleesä saa olla lapane pystyssä vähän päästä. No nii ja nyt sit tuli mielee mikä unohtu. Porvoon vanhasta apteekista saa nimittäin tosi tehokasta apteekkarin omaa yskänlääkettä, se vie jopa kurkun kipeyden pois. Nyt unohtu sit, yleesä mie oon ain pari pulloo käyny hakees.

Sit piti poiketa taas bisneksiä hieromaan. Yhellä ihmisellä oli paljon sinistä lasia kaupan. Heitin viestiä et haluaako vaihtaa ne 10m villasekotekankaaseen. Halus vaihtaa. Sain vielä lisäks palasen pihjala-angervoa, mikä tosin pötköttää nyt auton takakontissa, en muuten muistanukkaa ottaa sitä pois sieltä. Toivottavasti ei ole tukehtunu hengiltä.

Siinä vaiheessa kun olin heiltä lähteny näin yhen entisen duunikaverin, mut ei huomannu miuta, vaikka käänty ihan nokan edestä. Ja edellisenä iltana oltiin naamiksessa hänen kanssaan viel juteltu et olen tulossa maisemiin. Poikkesin sit parantamassa maailmaa toisen ja kolmannen entisen työkaverin kanssa. Kello oli jo 18 kun vasta pääsin lähtemään, soitin matkalla viel yhelle ihmiselle Kouvolaan, et olen joskus tunnin päästä heillä. Hänellä taas oli myynnissä Muumi-kulhoja, joita tyttö kerää.

Mie poikkesin matkalla Novitan Korian myymälässä. Tiiän, vaarallinen paikka. Jonkin verran siellä oli pussilankoja ja vink vink Anneli, siel oli pussillinen beigeä kotiväkeä. Otin mie sen käteeni, mutta laitoin takasi, mie kun en oikee ole sinut noitten ohuitten lankojen kanssa. Jotain lankoja oli tarjouksessakin, mut tää siedätyshoito näyttää alkavan tepsiä. Paria kerää hypistelin hetken, mutta ne ei hypännykkää koriin, vaan takasin laariin. Yllättynyt Oho, mie tein sen. En ostanu yhtään ainoota lankakerää. Hyvä mie. Oon nyt tän kesää siedättäny itteeni. Joskus kävelen kädet tiukasti taskuissa ohi lankaosaston ja vilkuilen hintoja. Joskus saatan kokeilla jotain lankaa käteen, että kutittaako, jos kutittaa ei tarvi sellaseen toista kertaa koskee. Useimmiten yritän välttää koko lankahyllyt.

Ostin mie sit tolle ylivirahtaneelle teinille muutaman t-paidan 3,95€ kappale. On vaan jotenki hölmöö ostaa tuolle kukkakepille L kokosia paitoja, mut minkäs teet kun toinen valitti M kokosista et on liian lyhyitä. Jostain on aina pakko tinkiä jos tarpeeks pitkän haluaa. Housuissaki pitää ostaa 2 numeroo liian suuret kun muute jää puntit lyhyeks. Leeville löyty kivat siilipökät.

Pääsin mie viimein sinne Muumikulhojen luoksekki. Jotenki oli vaa mielessä et olen kyl siinä talossa käyny ennenki. Vaik sitä tuli 8 kk Kouvolas pyörittyy sillon bussikurssin aikana, ni silti olen käyny siinä talossa. Vähän aikaa kun kelailin, ni tytön kummitäti asu siinä talossa opiskellessaan Kouvolassa, myöhän tytön kans asuttiin hänen asunnossaan Lappeenrannassa.

Niin että alukuperänen suunnitelma oli Vainikkala-Porvoo-Vainikkala, mut loppupeleissä siitä tuli Vainikkala-Lappeenranta-Luumäki-Vehkalahti-Karhula-Pyhtää-Loviisa-Porvoo-Elimäki-Kouvola-Lappeenranta-Vainikkala reissu. Pikkasen siksakkia, mut koko reissun tarkotuksena oli kokeilla kuin miun takajalka sietää pitkän ajamisen, kun parin viikon päästä pitäs suunnata sinne Pohjanmaalle.

Menihän tuo reissu kolmen 600mg buranan voimin, ei hirveesti ees tuntunu muuta kun tuos loppumatkasta piti alkaa ettii osin takajalan ja osin selän taakse tyynyä. Polviki oli suht iisisti , paisti et sai hetken hakee tuntoo polven alle kun nousin autosta pois. Se on nyt tänä kesänä alkanu välillä hävitä alta ja joutuu tukiaskelta ottamaan kun kaasujalka ei aina pidäkkään. Nää yliliikkuvat nivelet yhistettynä artroosiin on ihan kivoja juttuja... sillo ku ne on jollai toisella ku itellä. Mutta edelleen lääkärien mielest miulla vika on korvien välissä. Vaikkei se siellä tunnu, vaan polvinivelessä ja pakaralihaksessa. Mut ei miul voi olla iskiasta kun sitä vaan yli 20v on sellasena hoidettu, kun 4v sit otetuissa kuvissa ei näkyny mitää puristuksissa. Veikkaanpa vahvasti et ne ei vaan osaa tulkita niitä magneettikuvia. Nyt on lokakuusta saakka vetäny ihan päivittäin tuonne hermoon,ei koskaa ole iskias näin kauaa kiusannu yhtäjaksosesti, sentään 9kk jo.