1325789395_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

Keräys Unikkokerhon Syöpälasten vapaa-ajan toiminnan tehostamiseksi.


15.2. vietetään kansainvälistä  Lasten Syövän Päivää


Saimaan Syöpäyhdistyksen alaosastona toimii Unikkokerho, joka koostuu syöpään sairastuneiden lasten vanhempien aikaansaamasta yhteistyöstä. Tätä lasten puolta ei tueta millään tavoin ja vanhemmat itse kustantavat kaikkinaiset tapahtumat omista varoistaan. Muille syöpäpotilaille on kyllä tapahtumia, mutta nämä lapset unohdetaan niistä aina pois.


Monesti on niin, että esim. leukemiaan sairastuneet lapset ovat täysin kotona hoitojakson ajan, joka kestää 2,5 vuotta vähintään. Heidän elämänsä on hyvin rajoitettua, yhtään ylimääräistä pöpöä ei saa tulla, tai se voi olla kohtalokasta. He eivät voi alentuneen immuniteettitason vuoksi mennä tavalliseen kauppaan, ei lasten leikkipaikkoihin eikä mihinkään missä on paljon ihmisiä. Pienemmät lapset ovat kotona, jos eivät ole sairaalassa eristyksissä, isommat voivat ehkä pienissä erin käydä koulua, mutta yhtään nuhanenää ei saa olla ympärillä. Tämä johtaa useimmiten siihen, että lapsen vanhempi on yhtä eristyksissä kotona lapsen kanssa, koska lasta ei voi viedä hoitopaikkoihin. Ei ole hyväksi kenellekään että joutuu elämään eristyksissä vailla muita ihmiskontakteja. Tämä koskettaa myös lapsen sisaruksia, hekään eivät voi elää normaalia elämää, tuoda kavereita kotiin.


Laitamme pystyyn keräyksen, jossa tarkoituksena on kerätä lahjoituksena pieniä käsitöitä ja pehmohahmoja joita voidaan myydä eri tapahtumissa lasten toiminnan hyväksi. Käsityöt voivat olla Amigurumeja, Tilda-hahmoja, kortteja, pieniä kutomuksia tai ompeluksia. Kaikki tuotteet tullaan merkitsemään erityisellä Unikko-merkillä ja kaikki niistä saatavat varat käytetään syöpään sairastuneiden lasten ja heidän perheidensä tapahtumajärjestelyihin, retkiin ja puuhapäiviin.

Toivomme myös yrityksiltä ja yhteisöiltä osallistumista lahjoituksin ja mm. myyntitapahtumien paikkavuokriin, muutenkin voi osallistua. Jos jokainen lahjoittaisi yhdenkin käsityön, se tekisi jo paljon meidän avuksemme. Myös jatkuvaa tuotteiden myyntipaikkaa haetaan, josta tuotteita olisi aina saatavilla. Tämä ei vaatisi kuin jonkin pöydän tai hyllyn jostain näkyvältä paikalta. Unikkoryhmä itse huolehtii tavaroiden esillepanosta ja hinnoittelusta.
Unikkoryhmä voi tarvittaessa avustaa materiaalihankintojen kanssa, joista myös toivomme lahjoituksia. Puuvillakankaat, langat, vanut, pitsit ja nauhat ovat kaikki tervetulleita. Myös askartelutarvikkeet kortteihin, yms. kelpaavat.


Lappeenrannan Unikkokerhon puolesta


Pia Heikkinen            Eija Pönni
044-053 0404        044-313 8296