Miulle vastikään käi yhellä koululla vanhanaikasesti mannapuuron kans. Piti keittämäni laktoositonta puuroa n. 5 oppilaalle. Katoin vaan että ohjeessa oli litran verran maitoa, tässä vaihees oli viel ihan selkeetä et ohje on 4.lle. Ihmettelin hieman kun laitoin maitoa kattilaan, et miten hitossa sitä pitää yli 4 litraa laittaa ja suurimoitakin ihan tolkuttomasti, ja voi vitsi kun se alkoi sakenemaan. Moneen otteeseen lisäsin sinne vettä, varmaan yhteensä kolmisen litraa ja aina vaan sakenee.

Mietin et onpa omituista puuroa, käy kohta kun siinä ikivanhassa sadussa, jossa sanottiin kiehu pata kiehu. Patahan lopetti vasta siinä vaiheessa kun padalle sanottiin lakkaa pata lakkaa.

Välistä alkoi kymmenen litran kattila jäämään jo pieneksi ja otin oikeasti ainakin kolme litraa sitä puuroa poiskin. Heitin ne ylimääräiset siihen isompaan 20 l kattilaan, jossa olin koko muulle kouluporukalle puuroa tekemässä. Siinä vaiheessa vilkaisin ohjetta uudelleen ja huomasin, etten enää aloitusvaiheessa muistanut varmentaa yhden ohjeen olleen 4.lle. Hyvä mie, oikeen kokki asialla. Joo. ( Miehän olen oikeesti kokki peruskoulutukseltani, vaikka tuonne henkilöliikenteen puolelle oonki sotkeutunu).
Loppujen lopuks homma meni niin, että ne lapset innostu sitä puuroa syömään ja vaikka olin tehnyt sitä liki komppanialle, niin vain pari kauhallista heitin bioastiaan, niin tarkkaan ne lapset sen kaiken puuron söi. Tosin sen broilerivuoan, mikä oli toisena vaihtoehtona heitin melkein kokonaan biojätteisiin.