Satuinpa viikonlopun paikallislehdestä lukemaan ilmoituksen, jossa kerrottiin edesmenneen Polan tehtaalla järjestettävän kangasmyyntiä, oli kaikenlaista ompelutarviketta yms. Ja että myynti on vaan käteisellä. Polan tehdashan lopetti toimintansa parisen vuotta sitten, kun venäjän kauppa romahti, eikä jatkajaa tehtaalle löytynyt omistajan jäädessä eläkkeelle.

No kuka se huristeli tänä aamuna tirkistelemään ihan vaan olkatoppauksia, mitä tarviin. En osta mitään muuta, en en. Onneks otin tililtä vaan 40€ käteistä, niin piti hieman valkata, muuten oisin ostanu itteni konkkaan.

Jotenkin tuntui hassulta kun myynti oli entisen leikkaamon tiloissa. Siellä oli leikkuupöydät ja koneet paikallaan, kaikki teollisuusompelukoneetkin oli siellä kuin odottelemassa seuraavaa työpäivää pussien alla. Samoten ne kaikki härpäkkeet mitä siellä katossa kulkee vaatteita kulettamassa. Ei mitään irtaimistosta ollu poistettu. Ei tarviis kun 3 milliä, niin sais toimivan tehtaan itelleen. Tai siis rakennuksen, kyllä se varmaan vähän enemmän pääomaa vaatis laittaa sellasta käyntiin.

Ihan hurjasti kivoja kankaita ja silmät kiiluen niitä sihtailin kun selvis, että kaikki kankaat on 1€ metri. Iski taas tää Sulo Vileniys. Pyörin kun itänaapurin naiset Anttilassa.

Iskin silmäni pariin taftiin, vai mitä ne nyt sitten oli ja oikeen sieluni silmillä näin minkälaisen vaatteen niistä sais ja olis tosi makeen näkönen. Toinen oli mustalla pohjalla, toinen viininpunasella ja niissä oli aplikoitu kukkia ja sinne tänne ommeltu paljetteja ja helmiä. Hypistelin ja mietin ja hetkeks käänsin selkäni niistä kangaspakoista että olisin itelleni niistä leikannut palat, ni johan ne sai jalat allensa. Huomasin vaan, että siellä ne pakat meni ihan toisessa suunnassa. Höh.

Sitten löysin todella kivan neulekankaan. Materiaalista en ole varma, mutta kangas oli kuin reikäneuletta ja leveyskin oli ainakin 180cm jos ei enemmän. Ainakin kun kotona teinin kanssa sitä viikattiin paremmin, niin oli kyllä reilusti leveämpää kun meikäläisen pituus, että pari metriäkin vois olla lähellä. Silkkistä ja laskeutuvaa, todella ihanaa. Ensin sanoin ottavani 6 metriä, mutta kun kattelin pakkaan jäävää palaa, niin nostinkin määrän kymmeneen ja jännäsin saanko niin paljoa. Kangasta oli pakalla parikymmentä senttiä yli sen kymmenen metrin ja sanoin vaan naiselle joka sitä laikkasi, että otan kaiken, turha jättää tuollaista suikaletta pakalle. Eihän sille lopulle kukaan enää käyttöä keksi. Hinta 10€ 1267639706_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

Yksi toinen asiakas tuli samaan aikaan siihen ja halusi jännää paljettinauhaa jonkin verran. Hihkaisin että anna miulle se loppu, on niin hienoa. SItä oli 8 metriä ja hinnaksi tuli 1,40€. Nauhat olivat siis 0,20€ metri.

Kiertelin ja keräilin. Naureskelin välillä olevani kun kassialma kun menen ovesta ulos kun oli kaiken kokoista kassia hyppysissä. Kotona tein inventaariota ja tuloksena oli: Se 10 m valkoinen neulekangas, 1  metri sinistä tikkikangasta, 1267639755_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

2,5m yönsinistä veloursamettia, 1267639779_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

5m valkeaa paksua puuvillatrikoota jossa on kauniit laineet kohokuvioina. Kuvassa näyttää harmaalta mutta on puhtaanvalkoinen. 1267639732_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

25m 3cm leveää ohutta valkoista pitsiä, 8m mustaa paljettinauhaa, 6 eriväristä ohutta n. 30 cm vetoketjua, 9 olkatoppaukset, 10 kpl punottuja nappitamppeja -  siis sellaisia, joita on joskus esim. kiinalaisvaatteissa, 1267639798_img-d41d8cd98f00b204e9800998e10 pitsikoristetta, 3 erikokoista keltaisen ja oranssin sävyistä isoa rullaa saumurilankaa -  minkä nero muisti sitten kotona, että saumurissa on 4 lankaa heh heh.

No taitaa olla yks keltainen saumurilanka tuolla odottelemassa. Tosin se on puuvillaa ja nää on keinokuitua. Likkakaveri antoi niitä joskus, oli vaan ostanut yhen aina erivärisiä kun oli meinannu ompelukonelankana käyttää, kun halvalla sai. Sitten lykkäs liki kymmenen puolaa miulle kun ompeluinnostus meni ohi.  No eipä ole vuosiin tarvinnu saumuriin lankoja ostella, tosin ne sitten on vähän mitä sattuu värisiä.

Koko homman saldoksi tuli 38,90€, että en joutunut ees tiskaamaan. Vähän kattelin siellä myymälässä mallinukkea, joka ois ollu tanakampi vartaloinen ja meinasinkin kysyä että paljollako myyvät, mutta kun sähelsin niitten kankaitten kanssa siinä kassalla, niin se unohtu. Polallahan oli se Viki- mallisto D mitoituksella.

 Nää miun kangasostokset on aina muutenki hieman mieltä vailla, sanoo ainakin puol sukua. Viime kesänä innostuin huuto.netistä huutelemaan neljä kangaspakkaa, kun sain niin halvalla. No sainhan mie. 180m kangasta maksoi yhteensä 52€. Oli kahta erilaista villasekoitekangasta ja kahta erilaista viskoosia. Lisänä ostin vielä ison nipun todella tukevia metallisia vetoketjuja 1€ kpl hintaan. Ei mitenkään ole epäkohtaa siinä että täyspitkään mekkoon käytin kangasta 3m ja tein kaks mekkoa ja ostan tollasen määrän kangasta

1264288791_img-d41d8cd98f00b204e9800998e1264288771_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

Johan pelkästään tuo villasekotekangas maksaa kaupassa vähintään 14€ metri, nyt maksoin yli 50 metrin pakasta 22€. Kannatti jopa lähtee Espoosta ne hakemaan ystävän kanssa.

Eipä mennyt montaa viikkoa kun bongasin läjän puuvillakankaita samasta huuto.netistä. Oli ilmoituksessa että osa on valmiiksi tilkutettu, mutta kaikki on pesty ja silitetty.  Nämä olivat Vantaalla. Hurautinpa sinne kun oltiin päästy yksimielisyyteen hinnasta. Miulta löytyy kyllä kaiken maailman värivirheellistä trikoota ja muuta, mutta napakat puuvillakankaat on aina vähän kiven takana. Vanhat lakanatkin kun tuppaa olemaan nykysin muutaman pesun jälkeen melkosen lahoja, ettei niistäkään voi paljoa leikellä.

48kg kangasta tuli maksamaan 70€, että ei paha. Toiset palat olivat tosi isojakin, osa jopa ihan lakanan kokoisia, toiset kämmenen kokoisia tilkkuja. Sanoi myyjä ostelleensa niitä silloin tällöin kirpparilta ja saman tien pesseensä. Pitäis ihan varmaan oikeesti rakentaa se ylimääränen huone tänne, että sain nuo kaikki harrastuksensa pois olohuoneen nurkista. Tai niiltä paikoilta missä pitäs olla nurkat.

Matkalla nappasin mukaani "uuden" talousvaakan. Entinen alkoi näyttää mitä sattuu jopa puoli kiloa liian vähän. Postikuluissa se on järkyttävän paljon enemmän hintaa. Huusin senkin huuto.netin kautta ja sattui parin kilsan heitolla matkan varrellekin. Johan alkoi miun myytävät jutut samaisessa huutopaikassa näyttää ihan todellisia postikuluja.