Mie tuos noita blogeja seuraillessani oon törmänny hyvin usein Lacy Bactukseen. Kuka on tehny mistäkin langasta ja milläkin tavalla kuvioinut. Nyt jonkun sivulla viime viikolla, en muista enää kenen, törmäsin ihan pätkävärjätystä langasta tehtyyn perushuiviin ja tutkiskelin sitä tarkemmin, että jopa mie saattasin osata tehä tuollasen. Olen nimittäi ajatellut kummitytölle joko jouluks tai sit hänellä on kyllä ennen joulua nimpparitki.

Mie kuukkeloin ohjetta ens Ullaneuleesta enkä löytäny, tai sit en vaan osunu oikeeseen paikkaan. Mut kuitenki periaatteena miulla on et kun en tuota englantia ees auttavasti hallitse, ni en kyl lähe suomentelemaa mitää ohjetta. Puhumattakaan neulesanastosta, enhän mie osaa ees suomalaisia ohjeita ymmärrettävästi lukee.

Löytyköhän ohje sit Ravelrystä ja kuis ollakkaa enkun kielisenä. Voi kääk, apua. Mut kun tuijottelin hetken ohjetta sehän avautukin yllättävän helposti, tai mie ainaki kuvittelin sen hahmottavani jopa suomeks. Sen käsitin ensi et luodaan 4 silmukkaa ja joka toisella kerroksella lisätään silmukka kunnes on noin puolet langasta käytetty. Sit aletaan vastaavasti kaventamaan joka toisella kerroksella kunnes jälellä on taas 4 silmukkaa.

Mie tein lisäystä aina 64 silmukkaan asti ja sit kavensin. Ei ollu ihan samanpainosia keriä vaik yritin aika tarkkaan lähelle saaha. Pari metriä piti ottaa kolmannesta kerästä lopussa, tosin siihen voi vaikuttaa se et Huugo söi sen pari metriä kun unohin lankapussin sohvalle. Huugo on siis tytön kissa.

Alkuun tein tarkotuksella tuon reiän napinläpeä varten, kun on liukas lanka ni ei varmaan ihan hennolla solmulla kiinni kestä. Meinaan laittaa napin toiseen päähän, jahka miun nappilaatikko ilmiintyy esille. Tää on kyl kumma tavaroita hotkiva mökki. Sen et jonku hetkeks käsistää laskee ni jo se samantien katoaa. Vastahan se miulla oli kun etin Olgan vauvan haalariin nappeja( se tais olla joskus kuukaus sit Nauru)

Lankana Brazilia stripe, 2 kerää, vuoroin nauhalankaa ja pörröä sekaisin. Puikot 4,5 pyöröt. Tuossa huivissa tuli kivasti melkosen säännöllisesti nuo tavalliset ja pörröraidat. Mie oon pitkää miettiny mitä tuosta langasta oikee tekis, sillo alkuuha mie meinasin tehä itelleni paidan, mutta kun osottautu makkarankuoreks ni purin pois. Lankakin on hyväksytetty kummitytöllä, osan hän on nähnykki, siis suurinpiirtei puolet huivista. Muttei tiiä viel et mikä se lankakasa oli kun kyselin onko mieleinen väri.

1321055058_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

Mie löysin männä viikol huuto.netistä kaavan, josta tulee miun unelmien vanhojentanssipuku, kangaskin on jo valmiina oottamassa. Eikä kukaan kyllä arvaa minkä värinen se on.  Kummitytön äiti vähän suomens miulle juttuja, kun on jenkkikaava. Pitää miun hieman suurentaa sitä viel, mut on helpompi suurentaa jo valmiiks isosta kaavasta kun siitä minkä ensi näin mikä oli about 38 kokoselle tehty. Mie en välttämättä saa mittasuhteita ite kohillee.

Nyt ei sit puutu ku se partneri kenen kans tanssia, nuo koulukaverit tuppaa olee vähä turhan poikasia, joha miuta aletaa syyttää kehdonryöstäjäks, jos niitten kaa meen. Oikeesti ne kaikki ikäsä puolesta sopiski miun lapsiks. Kauhee ku mie oon vanaha.

Mussukan kanssa tehtiin isänpäiväjuttuja, oli se aikamoista sopankeittoo. Oli mussukka maalissa, mamma, keittiö, vessa ja kissa sekä tyttöki. On muute nii tehokasta kangasväriä, ettei lähteny liki uusista mustista farkuista ees pesussa pois. Paita on tehokkaasti kanssa kirjailtu, mut se ei haittaa, vanha paita. Nyt miul on sit punakeltaset koristukset housun puntussa ja taskun pieles. Mitenhä sille värille ois käyny jos oisin sen viel silittäny kiinni, niiku niihi lahjoihi? Oli sitä mussukalla punaset varpaankynnet, mammalla oli otassa lähellä hiusrajaa keltanen läikkä pari päivää, käsivarressaki oli punaset grafiitit ja toisen käden kynsivallit sitkeesti keltasena. Myö taiteiltii. Tuo mussukan ja mamman koristelu on ihan taiteilijan omaa käsialaa.

1321057386_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

Tänään on vanhempien 45v hääpäivä. Onnea siitä. Mennään sitte sunnuntaina joukolla kahvittelemaan kun on isänpäiväki.