Tää viikko on ollut sen verran vauhdikasta, ettei ole edes koneelle pahemmin ehtinyt.

Maanantaiaamuna hypättiin naapurin autoon ja käytiin kolme rautakauppaa läpi ja ostaa päräytettiin meille ulko-ovet. Sattui vielä niin hyvin, että liikkeessä oli just sopivasti ovia varastossa ja vielä oikeanlaisilla kätisyyksillä. Nyt ne pötköttää mein alakerrassa odottamassa asennusta.

Ensimmäisessä kaupassa kaveri ei edes alkanut tarjousta tekemään, vaan löi meille esitteen ja käski laittamaan meilitse mallin ja värin. Just sikshän myö siellä oltiin kahen osakkaan toimesta että meiät oli valtuutettu siihen. Kun on viis osakasta aina joku haluu erilaisen ja erivärisen. Ensin mietittiin grafiitin harmaata ja ois ollu ihan kivan näkönenkin - hinta yli 700€ -joo, ei kiitos. Sitten naapuri lukikin että tummat ovet ei kestä suoraa auringonpaistetta. Heidän ovensa on just se toinen mihin arska paistaa koko päivän. Ei sitten.

Sitten mietittiin pitääkö ovessa olla välttämättä ikkunaa. Meilläkin ainoot jotka kurkkii ulko-oven ikkunasta on Mosse ja Manta, niitä varten ei tosiaan tarvi koko kahen talon ovien olla ikkunallisia.

Seuraavassa kaupassa hetki seisoskeltiin ja kateltiin, hinnat sitä luokkaa ettei kiinnostanut enempää. Edes myyjiä ei näkynyt. Pitäkööt ovensa. Siellähän on myyjätkin sellasia, etteivät ole asiakkaita varten.

Kolmannessa kaupassa löydettiin kiva malli, joka nyt sitten tosin on valkoinen ja ikkunallinen, mitä taas naapuri ei halunnut, mutta minkä teet. Ikkuna on oven yläosassa ja kuviopintasta lasia, ettei näy läpi. Hintakin ihan kohtuullinen hieman yli 300€. Mentiin sitten kyselemään tarjousta ja mies tekikin ihan järkevän tarjouksen, kun sanottiin että halutaan 7 ovea, ei vähempään tyydytä. Aikansa laskettuaan hän sai ovea kohden hinnan jäämään alle 300, että ihan kivasti.

Tuli sitten vielä puhetta, että sinne rautakauppaan voisin tilin avata, koska lukothan menee uusiksi, ja tarviihan vaihdossakin jotain tarvikkeita. Ongelmahan on nyt se, että tällä hetkellä meillä on ovet 215 cm ja nykystandardin mukaan ovi on 210 cm. Voi veto käydä jos sellanen aukko seinään jää. Ovikellokin ois ihan kiva olla ovessa.

1275029501_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

Maanantaina oli jokakeväinen Marttojen saunailta toisella puolen kaupunkia, lapsuuden maisemissa. Muutama kuva sieltäkin kameraan tarttui, mutta sitten jälkeenpäin huomasin, että yksi ainoa kuva oli sellainen mihin sain jonkun ihmisenkin osumaan. Hyvä mie.

Jotenkin meillä on traditio, että just silloin kun meillä on se saunailta aina on kylmä ja tuulinen ilma, vaikka on aikatauluakin muuteltu eri viikoille.

1275029535_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

Miulla oli vähän tylsää kun odottelin Marttoja paikalle, itehän olin omalla autolla, muut tulivat bussilla perässä.

1275029567_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

Rannassa lillui muutamia tukkeja mitkä olivat alkuviikosta UPM.n Kaukaan tehtailta karanneet nipusta. Niistä varoitettiin lehdessäkin veneilijöitä.

1275029724_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

Tässä näkyy Kaukaan uusi voimalaitos, puoli tuntia myöhemmin ei enää näkynyt kun oli vesituhnua ilmassa.

1275029649_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

Jostain syystä tie saunasaareen oli tehty kalkkikivestä onkohan asialla mitään tekemistä sen kanssa, että sauna on Nordkalkin tehtaiden omistuksessa.

1275029684_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

Ja joku innokas onkimies  tai -nainen on unohtanut tien päällä kulkevan sähkölinjan olemassaolon. Näitä oli monessa kohdassa kietoutuneena.

1275029752_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

Tässä on kotiranta, missä kakarana aina pulattiin. Vielä toissa kesänä siinä oli uimakoppi tuossa hietikon yläpäässä.

1275029793_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

Etsiskelin istumapaikkaa ja löysinkin kivan, mutta tuohon käi tuuli niin inhottavasti, että meninkin saunan terassille istuskelemaan ja ehdin tehdä jonkin matkaa siinä yhtä sytomyssyä ennen muiden tuloa. Ja vähän säälin kyllä tuota vanhaa kantoakin. Ois se ollu noloa jos oisin istunut sen rikki.

1275029832_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

Marjapensaat siellä oli suojattu pajuaidalla, ilmeisesti pupujussien takia, taikka sitten talon asukas haluaa saaliin itselleen saunojilta.

1275029862_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

Jostain syystä olen aina inhonnut vuorenkilpiä, mutta kun kattelee tuota kukkaterttua, niin sehän on itseasiassa hyvinkin kaunis.

Tiistai meni kotona töhötellessä, mutta keskiviikkoaamuna olin jo ennen sian pieremää liikkeellä. On todella ärsyttävää herätä tunti ennen kellon soittoa, ja sitten ei saa enää unta kun joutuu sängystä nousemaan vessaan.

Innostuin keskiviikkona hyppäämään aamubussiin ja tein pikavisiitin Porvooseen. Ystävä tuli bussiasemalle vastaan. Käytiin vanhasta apteekista hakemassa pari pulloa tosi ärmäkkää yskänlääkettä, mitä ei saa mistään muualta. Se on joku apteekkarin oma sekoitus ja sisällä niin paljon pirtua että liekit lentää suusta kun sitä hörppää. Mutta kyllä on niin tehokastakin, että häviää ikävä kurkkukipukin. Lappeenrannan vastaava on tosi karmean makuista, eikä tehoa niin hyvin.

Kerettiin käydä kultasepälläkin, kun lupasin kattella tyttären ystävälle valmistujais- ja lakkiaislahjaa, Lappeenrannasta ei löytynyt sitäkään. Ystävä suoritti kaksoistutkinnon, onnittelut siitä hänelle. Eivät mokomat huolineet tuhannen ruplan seteliä maksuksi sinne kultaliikkeeseen. Kummallista touhua. No tosin se oli lompakossa sitä varten, että tyttären toinen ystävä on menossa ensi viikolla Viipuriin ja pyysimme häntä tuomaan matkassaan lahjan tämän toisen äitiä varten kun kuulema viettää viiskympiset samaan aikaan kun tytär juhlii. Ei voi vielä kertoa mikä se on, kun en ihan tarkkaan tiedä mitä sattuu siellä olemaan.

Ehdittiin siinä Porvoon torilla käydä syömässä jäätelötkin. Kesän uutuus minttusuklaa oli ehdoton suosikki. Muutama entinen työkaverikin tuli moikattua ohikulkeissaan.

Istuin pari tuntia tämän ystäväni luona parantamassa maailmaa ja päivittämässä kuulumisia ja rimpautin sitten toiselle ystävälle, joka asuu vajaan kilsan päässä. Tallasin sinne ja hänellä oli ruoka odottamassa, teki vielä miuta varten ihan eri salaatinkin kun oli alkuperäiseen laittanut paprikaa mukaan.

Turistiin aikamme ja hän heitti miut sitten bussiasemalle. Koko päivän oli hyvä pilvipoutainen sää, mutta kun piti pois lähteä vettä tuli kaatamalla, eikä tietenkään sontikkaa mukana. Nahkatakki tykkäs hyvää.

Kaiken lisäksi bussi oli aikataulusta myöhässä. Sen olis pitäny lähteä Porvoosta 16.55 kohti Kouvolaa, mutta vilkaisin kelloa siinä vaiheessa kun päästiin asemalta liikkeelle, kello oli jo 17.12. Eihän siinä muuten mitään ois ollu, mutta puolet matkasta jännäsin ehdinkö Kouvolassa bussinvaihtoon. Kouvola on aika tylsä paikka odotella seuraavaa, mikä ois varmaan joskus lähellä 22 vasta lähtenyt eteenpäin.

Kurvattiin Kouvolan asemalle ja samantien Lappeenrannan bussi ajoi laituriin, kiva. En tiedä kuuluuko Lappeenrannan bussin odottaa se Mikkelin auto jossa olin, mutta eipä nyt ainakaan tarvinnut sitten kökkiä siellä. Oli vielä työkaveri ajamassa.

Sain mie sen verran päivän aikana aikaan, että kotia tullessa oli kaks valmista sytomyssyä, toinen vain päättelyä vailla. Laskeskelin että nyt olen tehnyt 30, alkaa jo luku mennä hämäräks, kun ne alkuperäset ei enää ole kotona.

Torstaikin oli yhtä lentoa. Aamulla heti 8.00 hammaslääkäriin, melkein kesken unien. Löysi mokoma 5 reikää!! Kyl mie yhestä tiesin, mutta kun olet melkein vuoden jonossa, niin ehtii jo kavereitakin tulemaan. Jonoon miut on laitettu 14.6.2009 ja nyt sitten 27.5. 2010 pääsin. Eipä pikkasen ole retuperällä tämä kunnallinen hammashuolto.

9.30 piti olla lääkäri, mutta sinne pääsin vasta 9.50, ihan kiva. Kymmeneltä olin varannut pankkiin ajan, mutta onneks olin edellisenä päivänä ehtinyt varottaa, etten ehkä ehdi kun se lääkäri soitti sillon menomatkalla Porvooseen ja ehotti tuota aikaa, alkuperänen ois ollu iltapäivällä. Pankissa olin 10.35 jipii. Kiitos tän Putinin vierailun, puolet kaupungista sekasin ja parkkipaikat suljettu. Mie niin tykkään tällasista muista johtuvista viivästyksistä.

Likkakaverillakin ehdin poikkeamaan hänen synttärikahveillaan, joka oli tosin edellisenä päivänä. Vein kauniin orvokkiamppelin juuri hänen lempiväriään. Ensimmäisen kerran huomasin että orvokki tuoksuu kun nostin amppelia etupenkin jalkatilasta ja se meni läheltä kasvoja.

Siellä paranneltiin maailmaa jonkun aikaa ja tyttären kanssa oli sovittu treffit mekkokankaan ostoa varten. Tuolla Polalla kun kankaita aina vaan riittää, ainakin vuoden loppuun asti, jos ei joku mene ja osta koko hoitoa.

Ajoin läheiselle huoltoasemalle parkkiin poliisiauton viereen. Kovasti paljon noita kaupungissa kaiken päivää liikkui vaikka minkälaisilla välineillä. Jätin oman auton siihen ja hyppäsin tyttären kyytiin.

Tytär löysi mieleisensä 2€/metri, otettiin vielä metrivetoketjuakin, kun se oli ainoa mikä oli mustaa. Miekin tein löydön, onpa yllätys. Kiva verkkoneulos oli rullan lopussa, vähän reilu 3m, hinta 3€.Ei ole edes läpinäkyvä ja nuo helmen näköiset sötökset on ihan kiiltävällä langalla kudottu, ettei tarvii edes ratkoa pois ommellessa niinkuin helmet joutuu irrottamaan. Oikea väri on musta. Yhteensä 11,70€ 7m kangasta ja 0,70 cm vetoketjua. Ei paha.

1275029215_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

Jos siellä Polalla joku vaikka innostuu käymään, niin se on auki Ti-Pe 10-16. Suurin osa kankaista on 1€/ metri, jotkut vähän hienommat on 2€. Vetoketjut alkaen 0,10€, olkatoppaukset oli 0,20€, nauhat alkaen 0,10 € jne. Oli siellä hameita ja housujakin alkaen 2€. Pankkikortti ei käy maksuvälineenä, ainoastaan käteinen raha.