nimittäin päivittää blogia.

Tuli tuossa vilukissin blogia kommentoitua ja tässä näkyy kuva kommenttiin, joka koski vanhaapoikaa. Tämä onneton yksilö putos lattialle n. 8 kk sitten niin hankalaan paikkaan, etten saa sitä mistään kautta pois siirtämättä monta huonekalua, siihen en ole jaksanut ryhtyä mokoman kaktuksen takia. Se makoilee patterin alla, tietokoneen ja hyllyn takana ja vaivoin sain sinne kameran ujutettua ja arviosta piti kuva napata. Oikeen pimeessä nurkassa. 1318025741_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

Se on edelleen hengissä, vaikka sitä on kissakin käyny aika ajoin tuuppimassa. Tuo lila on näköjään kuivanut hyasintti, senkin luulin heittäneeni jo iät ajat sitten roskiin.

On tullut vähän väkerrettyäkin, ei vaan aina muista kuvata ja jos sen muistaa, ni ei muista niitä kuvia tänne laittaa. Muutama sytomyssy on tullut tehtyä, oliskohan viitisen kappaletta. En ihan tarkkaan nyt muista kun vein niitä nivaskan tuonne sairaalalle kuukaus sit. 1316544949_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

Koulukaveri heitti vähän vitsinä kun ennen tunnin alkua virkkasin pipoa, että tee hänen vauvalleen hattu. Mie sit aloin kyselee et minkä ikänen vauva on ja heti näin silmissäni langanki mistä sellasen saattas tehä. Ja kun on parikuisesta vauvasta kyse, ni tavallinen pipo ei pysy päässä vaan on tehtävä leuan alta kiinnitettävä.

Olin kesällä ostanut Novitan Miamia tarkotuksena tehä itelleni pusero( no joo, juttu ei kerro minä vuonna). Se tuntu varsin pehmeeltä käteen, eli siis siitä. Alotin ihan Novitan ohjeen mukaan luomalla 42 silmukkaa, mut muutaman kerroksen tehtyäni tulin siihen tulokseen, että hatusta tulee kokoa jättiläisvesimelooni, ei suinkaan vauva. Ei kun uus yritys. Purin ja vähensin silmukat 32.n. Ohjehan oli 3 langalle ja puikoille, Miami on 4- 4,5 puikoilla tehtävää. Mie en ole koskaan tehnyt tuolla siksakmallilla myssyä, siis sellasella jossa otsalle tulee yks myssyn sakara, ihan perinteinen vauvamyssy.

Tein myssyn valmiiks, ja vasta tässä vaiheessa kokeilin sitä mamman mussukan päähän joka oli jo 5 kk. Se humpsahti Leeville leukaan asti, jee. Ei ollut tarkotus umpikypärää tehä. Ei muuta kun uus yritys, en viittiny alkaa valmista myssyä purkamaan.

Loin 24 silmukkaa ja tein siitä myssyn. Sit käi mielessä et kun sillä koulukaverilla on kolme tylleröä, ni teenpä sit sille kolmannellekki samanlaisen ni ei tule itkua et miks noi saa ja hän ei. Kun kerran kaks on jo valmiina. Hänen tyttönsä ovat 3 ja 2 vuotiaat, sekä tämä parikuinen vauva.

Nyt piti sit vähän lisätä silmukoita vaihteeks ja nyt käytin mittana miun 7v kummityttöä, jolla on tosin hurjan pieni pää. No on tyttö muutenkin siro, et ei se pää mikään rusina ole. Loin 28 silmukkaa ja mittailin välillä kummitytön pään mukaan. Sit kun sain senkin valmiiks ajattelin et nuo myssyt täytyy jotenki erottaa toisistaan ja visioin silmissäni oikeen hienot kukkasetki myssyihin. Miullahan ei toimi tää aivojen ja käsien yhteistyö. Nään silmissäni selkeen vision siitä miltä sen pitäs näyttää, mutta käsi ei osaa tehä sellasta jälkee. On kun ois kaks vasenta kättä. Mie en vaan osaa laittaa niitä toimimaan yhessä. Yhen hatun kukka näytti varpuluudalta, toisiin laitoinkin suosiolla ihan vaan rusetit, toiseen lilan ja toiseen sinisen. Kuvasta puuttuu viel sininen rusetti.

1318026100_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

Annoin myssyt seuraavana päivänä koulussa toisen kautta vietäväks, kun en ite ollut samalla tunnilla äidin kanssa, mie olin venäjäntunnilla ja hän äidinkielen. Seuraavana päivänä kyselin et oliko mieleiset. Oli kuulema olleet, heti oli pitäny päähän viritellä ja olikin tullut aikamoinen taistelu siitä että otetaanko ne yöks pois päästä. Oli isän pitäny puuttua asiaan ja käskeä hatut pois. Seuraavana päivänä olivat heti pihalla kokeilleet. Äiti lupas antaa miulle kuvan niistä ja antoi luvan julkasta täälläkin, mutten ole vielä saanut kuvaa. Tuo yläkuvahan ei kerro oikeen mitään, kun ne on litteinä pahvin päällä.

Keskimmäiselle oli myssy ollut just sattuva, siis missä mie käytin kummityttöä mallina, muille hiukan isot.

Meinas ihan tärkein unohtua

1318026491_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

Mamman mussukan lempiasento katella päänsä yli, näin se kattelee telkkariaki.