Sain mie tän viimeinki melkee valmiiks, pientä hienosäätöä vaille. Oli tuo ite tanttu ommeltu jo varmaa pari kuukautta sit, mut ku en saanu aikaan kiinnittää siihen olkaimia ku hakaneuloilla. Pitää viel vähä muotolaskostaa, näyttää muute miun päällä kun oisin viimesilläni pieniin päin, vyö tekee saman asian. Pitää vaan ottaa siihen kaveri matkaan, toisen kun on huomattavasti helpompaa ottaa oikeista kohista sisälle hiukan, ite kun ei oikee tonne selkäse taakse taivu tökkimättä ittiää neulatyynyks.Vinksillää tuo helma näyttää olevan, mut ei mikään kaikkein helpoin asia ole tuos mein eteises kuvata. Kokeilin ensi peilin kautta, mut tuli nii suttusia kuvia ja kun pitää seistä sit nii peilissä kiinne, ettei siitä mitää tullu. Eikä toi hengari ole ihan tasallaa.

Noi on kaikki ravatit silkkisiä, on Marja Kurkee ja vaik mitä risainii, purkasin sielt enste ne kaikki sisälmykset pois. Oisko ollu ihan vahingos kaks samanlaista, muute ovat erilaisia. Niitä meni vaan 32 kpl + tuo olkaimissa oleva kapia huivi. Ei ois välttämättä ihan niikää monta tarvinnu laittaa, mut ku innostuin ompelee noita toisiisa ni tuli vähä reilusti. Ja kun noi hirttoköydet ei ollu kaikki samas pitusia, ni tasasin alareunat samoille kohin ja yläreunat sit tasasin ja ompelin sinne kuminauhakujan. Ku iski vähä laiskuus. Oli miul tarkotuksena laittaa sellane yks tummanpunane ravatti siihe kiertää sitä reunaa mut saumuri tilttas eikä suostu enää muuta ku murisee julmasti.

Ja jos sattuu kyllästyttää joku kuosi ni sen voi tyrkätä vaik takappuolelle, ei huoli katella. Alkujaa miul oli haaveis saaha täysin oransseista ravateista kolttu, mut kuten kuvasta näkyy ei noita oransseja sit kertyny enempää vaik kui ettimällä etin. Yhen ainoon löysin sattumalta kirpparilta. Ja kun mie tuolt Kontista löysin ison kasan 6 kpl nippuja hintaan 50 senttii, ni en mie kauaa nikotellu. Tosin sellaset ruman väriset mie jätin sinne niiku pultsarin ruskeet.

Jahka mie saan aikaan, ni miul on toinen laatikollinen viel polyesterisiä ravattei oottaas. Se voi tapahtuu tänä kesänä tai sit jossai vaihees, jahks mie kieheen.