Miten tää aikaa taas huristaa ihan omineen, ei ole ees kuukauteen "ehtiny" blogia päivittää. Siis oikeesti, mie käin kuun vaihteessa seittemän vohvelikeikkaa heittämässä, muuten olen ollu kesäkuun alusta lähtein kotona.

No ensin alko läppäri tilttailee, se buuttaa siniselle ruudulle ja sammuttelee itteesä kesken kaiken, ihan kiva etenki sillon kun olet pankissa jotain laskua maksamassa. Huuto Sit joka nappulan painalluksen jälkee se jumittu viideks minuutiks, ei toimi mikää. Siinä vaiheessa mie sain tarpeekseni ja ostin ittelleni uuden koneen. Miullehan ei koneet pottuile.

No onhan tietysti tuolle ipanalle tullu kaikenlaista väkerrettyä, ja osa on vielä vaiheessa kun saumurin yläsieppari jumittui. Ei liiku ei. Äiti, sisko ja isä yrittivät sitä kolmistee säätää, tosin siinä vaiheessa piti jo vähän toppuutella kun kolme meisseliä sohi miun hyvin palvelleessa koneessa. On se nyt kumma kun ei oo kone ollu ees viittätoista vuotta, ni nyt jo alkaa vaatia öljyä sisääsä, höh. Ei liiku sieppari vieläkää vaikka ne tunki sinne puol pullollista öljyäki. Teki ne muute yhen löydön. Mie olen kuvitellu kaikki nää vuodet ettei miun saumurissa ole koskaan ollu valoa. No joo ei oo valoa ollu, mut löyty sieltä lamppu joka oli irronnu osittain kannastaanYllättynyt. Mie olen vuosia kironnu et eipä ole moista tarviketta siihen laitettu, ois ihan oleellinen kapistus.

Samalla viikolla laukes pesukone. Olin pessy edellisen koneellisen hetkeä aikasemmin joka oli miun 2,40m levee peittoni. Laitoin teinin normikokoisen peiton perään. Jossain vaiheessa käin viel tuol perähuoneessa ja katoin et ohjelma on jotain puolessa välissä. Olin lähössä kaupunkiin ja aloin teinille puhumaa et hoitaa sit peittosa narulle ku kone on pessy ja käin perällä uudestaa. Jostan syystä ohjelma oli edelleen samassa kohassa. Mie painelin kantta ja nappuloita- ei pihaustakaan. Ei kun sulaketaululle suunta. Juu, kaikki ehjiä. Jospa pistorasia on oikosessa. Kokeilin silitysraudalla- toimii hyvin. Et sitteki se kone. Täs vaihees huomasin et eipä pala ees virtanappulassa valo.

Ihan kivaa, muutama ärräpää siin pääs. Tekee oikee hyvää täs konkurssissa lähtee korjauttaa konetta, kas kun meille on kaupungin liikkeistä edelleen se 30 km matkaa. Pakkohan se oli sit soittaa huoltomies paikalle, vaikka kirveliki.

Käihän se miekkonen, katteli vartin ja löi koneen kiinni sanoen ohjauspaneelin olevan sökö, eikä mikään halpa osa. Kone on jotai 7 vuotta vanha, et ei mikään ikäloppu. Sano soittavasa kustannusarvion kun ei heillä ole sellasta osaa varastossa. No soittihan se sit kai tunnin päästä et arvio korjauksesta ois sit 319€. Mie tuumasin siinä vaiheessa et juu unohetaa koko juttu, just Prisman sivuilla kattelin uutta konetta 329€, et ei todellakaa kannata korjata. Ei siitä käynnistä muuta riemuu ollu ku 156€ lasku- ihan turhasta. Vähän korpee maksaa sitä.

Nyt mie lopetan tän valituksen, päätti kone päivittää uusia juttuja ja hävitti yli puolet tästä jutusta mitä ehin  kirjottaa vaikka tallensin vähän väliä.