Onkohan kukaan sattunut näkemään Askon jatkolevyllistä "pyöreää"pöytää? Se on kadonnu meiän olkkarista joskus kai puolisen vuotta sitten. Tuntomerkkeinä muuten valkeaksi maalattu, mutta jatkolevy oranssi alkuperäisvärissään. Vähän kolhiutunut matkan varrella, vaikka nyt vähän huojuukin kun jalkoja ei ole kiristetty, muuten tukeva pöytä.

1276377496_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

Olen muistavinani että tuossa pitäisi olla iso ruokapöytä, joka nyt tosin ei ole siinä käytössä. Kuvasta poiketen sen kasan muoto on hieman muuttunut, mutta ei ainakaan vähenemään päin. Muutama kangas, neulelanka, tilkkupeiton osat melkein ommeltuina ja mitähän kaikkea muuta tuonne on piiloutunut. Jossain välissä pitäisi olla myös ompelukone, saumuri, paistinpannu, kukkien siemeniä, kaavakansio, palapelejä.

Langankerijä, vetoketjuja, olkatoppauksia, lasikiviä kulhollinen ja muutama terveleppäpärekin taitaa löytyä. Kuvassa näkyy villasukatkin, mutta nyt siellä on jossain toisetkin menossa Martojen ja Sotilaskotiyhdistyksen keräykseen. Ei sentään, en ole alkanut vielä sukkia kutoa, olen saanut nuo tarkoitusta varten. Taitaa siellä olla työtodistuskansiokin ja muuta tarpeellista tavaraa. Pari korjattavaa vaatettakin taitaa odotella pikku korjauksiaan.

Luulen, että sieltä löytyy myöskin kassillinen bussikurssin aikuisia papereita, jotka työkaveri vastikään palautti. Luulin hänen palauttaneen jo kertaalleen, ja niin oli luullut itsekin. Ihmeellisiä on nuo tiet, kun se taas oli joutunut hänen eteisen komeroonsa. Onkohan meillä joku satakilometrinen tuubi jossa tavarat vaihtavat kaikessa hiljaisuudessa majaansa?

Pitäneekin nyt viikonloppuna käydä auto läpi ja kattella kaikki oleellinen ens viikonlopun reissua varten. Että on lasinpesunestettä kannussa, on varalta öljyä kun tuo tuppaa sitä vähän polttamaan. Jostain syystä tuossa pari viikkoa sitten kurkkasin konepellin alle ja joku kutale oli käynyt viilaamassa pätkän öljytikusta pois, se ei edes kastunut. Kummallista touhua.

Jossain välissä pitäis ehtiä mekkokin ompelemaan - jahka sen pöydän löydän, että saan leikattua sen kankaalta. Uudessa Suuri Käsityö lehdessä oli tosi kiva ohje minkä meinasin toteuttaa, onhan tuolla vanhalla kaavalla tullut tehtyä jo reilu kymmenen kolttua.