1268594540_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

Sytomyssykampanja Etelä-Karjalan keskussairaalaan

1.4.-30.6.2010 välisenä aikana.

Tämä kampanja on saanut alkunsa kahden naisen tammikuussa aloittamasta kampanjasta Oulussa. He päättivät laittaa pystyyn neulekampanjan, jolla lahjoitetaan käsin tehty myssy kaikille sytostaattihoitoa saaville potilaille. Tällä hetkellä käynnissä on 14 keräystä eri puolilla Suomea, mutta lisää tarvitaan.

Siksi olenkin päättänyt käynnistää täällä Etelä-Karjalassa vastaavan keräyksen kaikille asiasta kiinostuneille käsityöihmisille. Myssyt lahjoitetaan Keskussairaalan syöpähoitoyksikölle jaettavaksi kaikille potilaille, jotka hoitoa saavat. Tavoitteena onkin saada myssy jokaiselle.Tarve tällä hetkellä on noin 25 myssyä kuukaudessa eli siis tavoitteena 300 myssyä, toki enemmänkin saa tehdä.

Myssyn voi joko neuloa taikka virkata, sitä voi koristella mielensä mukaan, taikka jättää koristeet pois. Suosittua on ollut virkattu kukkanen ohimolla. Myssyn tulee olla saumaton, hiostamaton ja kutittamaton, mieluiten luonnonkuiduista kuten vauva-,puuvilla-,bambu-, silkki-, maissi- tai villalangoista tehtyjä. Kaikki kutittamaton lanka siis käy. Myös miehille ja lapsille voi myssyjä tehdä. Mallihan on vapaasti päätettävissä, ja kun jokainen tekee myssyn oman päänsä kokoisena, niin saadaan hyvin eri kokoisia myssyjä aikaan.

Myssyssä tulee olla merkintä pään ympäryksestä, materiaali sekä pesuohjeet.

Lisätietoja, ohjeita ja malleja voi käydä katsomassa seuraavassa nettiblogissa.

http://lankapirtin.blogspot.com/search/label/sytomyssyt

Myssyjä voi toimittaa allekirjoittaneelle joko postitse, tuomalla, taikka soittamalla Lappeenrannan alueella niin voin käydä noutamassa. Muualta Etelä-Karjalasta ei vielä tässä vaiheessa ole mahdollisuutta hakea. Jo yksikin myssy auttaa asiaa eteenpäin. Kiitos.

Eija Pönni

Edit: Lappeenrannassa on

Pyöröpuikko ja

Karjalan Ompelukone lupautuneet vastaanottamaan myssyjä keskustassa,

Vainikkalassa Sale.

Etelä-Karjalan alueella 4H Kymi-Vuoksi yhdistyksen toiminnanjohtaja Helena Puustinen ottaa myssyjä ympäryskunnissa vastaan silloin kun on kuntakäynnillä. Eli 4H yhdistysten Etelä-Karjalan toimistoille voi myssyjä toimittaa jos ei halua niitä itse postitella. 

Edit 2: Keskiviikkona 17.3 kello 10.40 oli Etelä-Karjalan radiossa haastattelu asian tiimoilta.  Haastattelu ei ole kuultavissa heidän sivuillaan, mutta nettisivuilla on kuitenkin uutinen asiasta.

Edit 3: uusia keräyspaikkoja ovat

Lemillä Kouvon Baari ja

Luumäellä Taavetin Kangas.

1268918192_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

1268918209_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

Ota nappi mukaasi ja linkitä omille sivuillesi.

Edit 4 :Ruokolahdella myssyjä on lupautunut keräämään Sirpa Hammaren 

Edit 5 : Joutsenossa Outin kyläkahvila, Saimaantie 7 on lupautunut vastaanottamaan myssyjä

Edit 6: Imatran keräyspaikkana on Karjalan Ompelukone

Edit 7: Nuijamaalla Nuijamaan Konehuolto

            Ylämaalla Ylämaatalo arkisin 9-13

            Taipalsaarella kunnantalon neuvonta arkisin 9-15 ovat lupautuneet keräyspaikoiksi

Edit 8: Keskiviikkona 14.4 Suomi express TV2 19.20 muista katsoa asiaa sytomyssyistä, haastateltavina Seijasisko ja Matleena, koko keräystapahtuman alullepanijat.