Siskon kanssa innostuttiin leipomaan tiistaina. Näitä ei ole tullut tehtyäkään ainakaan kymmeneen vuoteen. Eikä tätä voi tehdä kesällä kun ei saa taikinaa kylmään kohoamaan. Tuloksena reilu 100 kpl viinereitä mansikan, vadelman, omenan appelsiinin ja aprikoosin makuisella hillolla.

Pohjataikinana 2l pullataikina ilman rasvaa, josta sisko kyllä jonkun aikaa jupisi, että pitäisi taikinaan laittaa rasvaa mutta uskoi sitten että rasva kaulitaan sinne kerrosten väliin.

Annettaan taikinan kohota kaksinkertaiseksi, jonka jälkeen se leikataan neljään osaan. Kaulitaan levyksi pöydälle ja keskimmäiseen kolmannekseen laitetaan voita/ margariinia ohuina siivuina. Sen jälkeen taitetaan ne reunoilla olevat kolmannekset siihen rasvan päälle. Taikina ei saa mennä kaksinkerroin kerrosten välissä. Taikina vain jauhotetulle tarjottimelle muovikassin sisään ja ulos kohoamaan 15 minuutiksi. Sillä aikaa operoidaan toinen puoli taikinasta samalla tavalla.

Kun taikina on levännyt sen 15 minuuttia ulkona otetaan se sisään ja nyt edelliseen nähden poikittaissuunnassa kaulataan taas auki ja taitetaan kolmeen. Tämä toistetaan jokaisen levyn kohdalla kolmeen kertaan jolloin kerroksia pitäisi tulla 3x3. 

Kun taikina on kolmesti ollut ulkona kaulataan se taas auki ja taikinapyörällä leikataan suikaleiksi. Kievotetaan vastakkaisiin suuntiin taikinan päitä ja rullalle pellille kohoamaan. Kun taikina on kohonnut voidellaan ensin munalla, sitten paistonkestävä hillo ja vaniljakreemirenkula päälle. Paistetaan +200 asteessa n. 10-12 minuuttia uunin keskitasolla, kunnes viineri on sopivan kullanruskea.

Se huomattiin tuossa tehdessä, että leivontamargariini tulee kauliessa taikinan läpi, mutta voi pysyi siististi sisällä. Ja että vaniljakreemipurkin kyljessä oleva ohje ei pitänyt paikkaansa. Jauhetta piti laittaa huomattavan paljon enemmän veteen kun mitä ohjeessa sanottiin, vaikka se hetken seisottuaan jäykistyykin vähän.