On tää niin ihme juttu tuo joka keväinen ja syksynen ajan rukkaus. Nytkin miun pitää lukee kokeisiin ja sit viedään viel just tärkeestä lukuviikonlopusta ensi päivä työmaalle ja sit lisäks tunti muuten vaan huviksee pois. On tää nii väärin.

Kun nytki pitäs lukee englanninkielinen kirja ja tehä siit viel esitelmä, muuten en saa kurssia läpi. Ja se pitäs olla tehty jo tän viikon tiistaina. Onneks sain vähän armonaikaa nyt tulevaan tiistaihin asti. Miullahan ei ole sitä aikaa ollu siihen kirjan lukemiseen kun viimeset 6 viikkoa. Alkuun mie luin toisessa kädessä luettava kirja ja toisessa sanakirja, mut siihen meni ihan tuhottomasti aikaa hahmottaa mitä siinä oikeen sanottiin. Kuukaudessa sain luettua peräti 6 sivua. Kun ei töitten jälkeen enää jaksa silmät pysyy auki kun aamulla nousee ennen sianpieremää ylös, riippuen vähän mihin aikaan meen töihin. Useesti  ylös on noustu neljältä aamulla, sit oot töissä liki 8 tuntia ja sen jälkeen viel koulussa illat. Kotona oon monesti ollu lähellä 20.30. Heti sit ei kuitenkaan voi nukkumaan mennä vaan kello huitelee lähellä puolta yötä enne ku oon vast sängys. Alkaa pikkasen kierrokset lisääntyä.

En miekää ois muuten asiaan kiinittäny huomioo, siis tuohon kellojen rukkaukseen, jossei tuo bussifirma ois viime viikolla lätkässy uutta aikataulua kehiin. Yleesä noi bussiaikataulut täällä maalla muuttuu vaan kerran vuodes, mut näämmä meil sit neljästi vuodes. Kas kun Venäjä ei lähteny syksyl enää siirtämään kellojaan, ni meillä rukattiin bussit kulkemaan sen mukasesti. Tottakai et ihmiset pääsee junalta jatkamaan matkaansa.

Ja jos haluu mennä meiltä junalla Lappeenrantaan, pitää mennä ensin tästä Viipuriin, siellä hypätä toiseen suuntaan kulkevaan junaan ja mennä Kouvolaan ja taas vaihtaa Lappeenrantaan menevään junaan. Näin meillä tämä kehitys kulkee suuntaan arvaamattomaan. Tietysti viisumi pitää olla matkassa ja passi, et pääsee sieltä Venäjältä poiskin.

Meil on nyt sit neljän aikataulun soppa. Kun alotetaan vaik tästä kesäajasta, se kestää sit kesäkuun alkuun kun koulut loppuu, siitä seuraava aikataulu syksyyn koulujen alkuun ja kun taas vaihetaa talviaikaa ja siitä taas kesäaikaan. Ihme venkslaamista. Ees kaupunkiliikenteessä ei taulukot vaihu ku kahesti vuoteen.