Tänään ei ole saanut oikeen mitään aikaan. Sain toki pestyä neljä koneellista vauvalakanoita. Miten niitä niin tolkuttomasti olikin. Tyttöystävä saa vauvan syksyllä ja komeroa kaivaessa nuo sattuivat käpälään. Kun hän ne kerran tahtoi, niin en viitsinyt sitten enää komeron perukoille laittaa, vaan tuossa pikkuhiljaa pesin pois. Yksi pussillinen löytyi vielä alakerrastakin. Hyvähän ne on pestä, vaikka silloin aikanaan pestyinä onkin pakattu pois, mutta kun vuosikausia seisovat varastossa, niin on ainakin pölysiä.

Yhden Dotee Dollinkin näpersin yhdelle pikkutytölle. Ensin oli tarkoitus, että hän tekee sen itse, mutta sitten ei enää mielenkiinto riittänytkään.

1275420013_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

Sain mie tuossa toissa iltana tehtyä taas vaihteeks yhen sytomyssyn siitä vihreän Nallen lopusta. En antanu periks, vaikka hattu oli jo sopivan pitkä, vaan sisukkaasti tein kerän loppuun, ettei taas jää onnetonta lankanyssäkkää pyörimään. Ja kun on vielä sen värinen, ettei taatusti ole toista samanlaista lankaa miulla. Tuli sitten lierihattu. Ensin ajattelin ommella yhden reunan kiinni ylös, mutten sitten tehnytkään niin, vaan annoin lierin olla omineen.

1275420364_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

Miun kukkapenkki ei nyt oikee edisty. Se oottaa että kärräisin siihen pari kottikärryllistä multaa sen hiekkakasan päälle, ja että saisin jotain kukan näkösiäkin siihen laitettua. Tosin en vielä tiiä mitä siihen laitan, onhan nuo portaatki vielä ihan tyhjät. Useempana vuonna oon portaille laittanu pelargonioita, mutta nyt tekis mieli jotain muuta. Ois pari noita hautaruukkuja- siis sellasia altaita mitä käytetään haudoilla, ne sattuu hyvin keskimmäiselle portaalle kun on vajaakanttisia.

Sen tiiän ainakin, etten laita yhtään petuniaa, samettiruusua, enkä markettaa. Hyi olkoon, en voi sietää moisia kukkasia ja syystä. Jos joku tykkää, niin ihan vapaasti, mie en. Niitä vaan ois pilvin pimein saatavilla.

Joskus aikanaan exex oli rakentamassa paria kasvihuonetta yhellä puutarhalla ja käin hänelle päivällä eväät viemässä. Oikeen sormella osotin minkälaisia kukkia pihaan haluan kun ukko pääsee töistä ja maksoinkin ne. Kuis ollakkaa nää nerot oli puutarhurin kanssa oikeen miettiny et mitä kukkia tuoda ja sain laatikollisen samettiruusuja, vaikka nimenomaan orvokkeja halusin. Oli vielä valkattu ne kaikkein huonoimmat raaskut. Oon mie sitä mieltä että jos mie täyden hinnan maksan niistä heinistä puutarhalle, ni mie saan sitä mitä olen halunnu, enkä mitään roskiskamaa. Kyl mie ne maahan tökkäsin, mutta jotenkin ne vaan kahessa viikossa kuoli kun tarkotuksella en niitä kastellu. Sanoin siitä pitäen hoitavani kukkien hommaamisen ihan itekseni.

Markettaa en halua sen takia, että samainen mies toi sellasen miulle laitokselle kun tyttö synty. Siinä oikeen kuhis jotai mustia ötököitä, ei sitä voinu yöpöydällä pitää kun sänkynaapurikin alko jo valittamaan niistä örkeistä. Muut sai nättejä kukkakimppuja ja miulle tuo vaan tollasen kirppusirkuksen. Jostain syystä se unohtu sinne potilashuoneen ikkunalle. Petuniasta en muuten vaan tykkää, miusta se on ruma ja inhottavan tahmee.

Pitääkin poiketa sinne uudelle puutarhalle, mistä hain tuoksuvan orvokkiamppelin tyttöystävän viimeviikkoisille synttäreille. Tai puutarha ei ole uusi, en vain ole aikasemmin sinne poikennut. Mie yritän mahollisimman kaukaa kiertää nuo taimitarhat, kun se käy miulle niin tolkuttoman kalliiks siellä hortoilla. Pitää miettiä joku kestävä perennasysteemi tuohon uuteen penkkiin. Ai mutta eräs ihminenhän lupaili miulle jotain perennoja antaa, pitänee soittaa huomenissa.

Eilissä iltana kattelin kun oli omituinen keltaisen kelmeä tuo iltavalaistus, nyt näyttää vetävän siihen malliin mustaan pilveen, että yöllä voi taas jotain märkää tulla. Kymmenen miljoonaa itikkaa iskee kimppuun heti kun nenänsä oven rakoon työntää ja sitten kutittaa joka paikkaa.

Pitää kai tehä täsmäisku jonnei puutarhalle kohta puoliin. Jahka ensin sais rahaa, kun menin viikko takaperin sössimään raha-anomuksen kanssa. Oikeen huolella kirjotin sunnuntai-aamuuna liiton lappuun päivämäärät ja allekirjotukset ja kaikki ja äkkiä liimasin kuoren kiinni ja vielä kiikutin kaupungin postilaatikkoon mikä tyhjennetään sunnuntaina. Perjantaina paukahti lappu takasin ja käsittelijä kyseli että mitähän olet mahdollisesti tässä välissä tehnyt kun ei minkään päivän kohdalle ole kirjoitettu mitään. Huuto Sitten vielä unohin perjantaina viedä sen ajoissa postiin, että olis lähteny edes eteenpäin. Muistin vasta tunnin sen jälkeen kun posti oli käyny. Voi vitsi mikä pahvipää, ois kyllä purujen vaihto tarpeen. Huomenna ois ollu maksupäivä, mut nyt ei mitään tietoa millon ne rahat tulee. Ihan kiva tässä konkurssissa. Ei muuta kun siirretään laskujakin sen mukaan.

Ens viikolla pitäis lähteä käymään Tampesterissa. Alkuun miulla oli hotellihuonekin, mutta kun kuulin, että täältä lähtee bussi Sauna Open Airiin, niin ei ole mitään järkeä lähteä ite ajamaan tankillista bensaa ja maksaa hotellia. Tarkotus ei kuitenkaan ole käydä siellä kun yhtenä iltana kattomassa Kissiä. Peruutin hotellin kun olin varannu bussipaikan. En mie sillä bussilipun hinnalla laita ees tota auton tankkia täyteen.