On tuossa tällä viikolla tullut muutama kuivakakku tehtyä muutaman viikon päässä oleviin ristiäisiin. Olen tehnyt 4 tiikerikakkua sekä 2 banaania. Pakastin vaan vinkuu että taasko tänne pitää jotain tunkea lisää kun et entisiäkään syö.

1305486180_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

Kuvassa on tiikerikakuista osa, banaanikakut näyttää ihan samanlaisilta kuvassa, siksi en niitä edes tänne viittiny laittaa. Nuo banaanikakut vasta onnistu täyttämään koko vuoan, näissä tikruissakin on puolitoistakertanen taikina, eikä vuoka edes täyttynyt, ensimmäisiin laitoin vaan yksinkertasen taikinan ja aika lätysköiksi jäi. Pitihän noita "uusia" silikonivuokia kokeilla. No joo - uusia, onhan nuo jo jonkin aikaa olleet.

Sitten pitäs varmaan viikon päästä jo pikkuhiljaa alkaa tehä broiskupiirakkaa ja kinkkupiirakkaa, näistä työkuvioista kun ei ain tiiä etukätee. Tai tuo koulu missä nyt olen on viel 24.5 asti, mutta sen jälkeen on kaikki vähän auki. Jos se onnistuu, mitä olen täs muutaman päivän käkistelly, ni sit tehääki pitkää ja hartaasti töitä syyskuulle asti. Mut ei siitä sen enempää viel täs vaihees, jahka saan nää kuviot itelle selkiimää.

Nyt onki ollu pitkä rupeama samassa paikassa, alotin tuolla koululla hommat jo 26.4. Olen tekemässä yhtä sairasloman sijaisuutta. Tuolla vielä ite ruoka laitetaan, vaikka välistä olenki ihan kypsä noihin kahen ruoan päiviin. Teet miten päin tahasa, ni aina lapset valittaa et eikö ole tuota toista ruokaa enempää. Argh. Sit kun teet jotai toista enemmi, ni sit ne haluuki just sitä toista vaihtoehtoo. Ota sit selkoo et kumpaa teet milloki enemmän. Jos teet puolet ja puolet ni ei sekään ole hyvä.

Sama juttu muuten tuolla koululla, kaikki pakastimet tursuaa tavaraa, kun niitä on osaa tullut vahingossa tuplaten otettua. Se ihminen jota nyt sijaistan oli ehtinyt tilata tavaraa jo ennakkoon jonkun verran, ja kun en tiennyt asiasta, niin tilasin tavarat sitten tarvitsemiini ruokiin silla seurauksella, että niitä on sitten tuplat. Tässä ois tehokkaasti kolme viikkoa aikaa syöttää ne kaikki pois, oppilaitahan tuolla koululla ei ole kun reilu 50. On vissii ihan tyystin unohettava ruokalista ja tehtävä ruokaa sen mukaan mitä sattuu olemaan kaapissa. Muuten mie hukun. Miehän en ole kuitenkaan enää kun reilun viikon tuossa, mutta se vakituinen ihminen joutus syöttämään vajaassa kahessa viikossa kaiken pois. On siinä urakkaa. Koska koulu on kesän kiinni, niin kaikki kaapit ja pakastimet on tyhjennettävä. Syksyllä siellä ei enää ruokaa laiteta, vaan se alkaa tulemaan jakelukeittiöltä.

Toisaalta on ollu ihan kivaa olla tuollasella pienellä kyläkoululla, jos vaan sais sen siivoomisen muilutettuu jollei toiselle. Kyl viel imuroi mut moppaaminen ei satu miun nivelille. Tai siis sattuu ja paljon, nivelet ei tykkää siitä. Olenki yrittäny aamusin tehä siivoukset alta pois kun olen yön jälkee levänny, iltapäivästä menee monesti puoleen kolmeen ennenku saan ees keittiön selväks. Ja työaika loppus 15.09. Useimmiten vaan on lihakuski tullut jauhelihamakkaroidensa kanssa liki puolta kolmea ja kun tuo tuore jauheliha on ruskistettava ja pakastettava jos sitä ei samana päivänä käytä.

En mie ole yhtenäkään päivänä ehtiny töistä pois siihe aikaa ku työaika loppuu. Enkä ehi edes kahvitaukoa saati puolen tunnin ruokista pitämään, niiku kuulus. Ei noita ylityötuntejakaan sais olla, mut en mie vaan voi jättää keittiöö karmeesee kuntoo. Oonki monesti oikee kellosta kattonu aikaa ku aion yödä ja istuu hetken, ni pisin aika on ollu kolme minuuttia, sit jo joku tulee jotai pyytämää. Ja jos jätän oman syömisen siihen kun oppilaat on tunnilla saan syödä kylmää ruokaa ja hommat painaa päälle.

Ajattelin mie huomen aamulla tehä inventaarion pakastimilla, et mitä kaikkee sitä oikeen on tavaraa, tukusta ei voi enää ottaa mitään muuta kun maidot. Pysys ite vähän kartalla.