Olen tässä puolen aamua suunnitellut kummitytölle mekkoa, hän kun toivoo saavansa Prinsessa Bellen juhlamekon synttärilahjaksi. Tai joksikin lahjaksi. Joulun alla etsin useammasta lelukaupasta, kaikkea muuta prinsessahörselöä löytyi, mutta ei vaan sitä.

Pitänee hieman pelkistää sitä, eihän tuommoinen 6v ole vielä muuta kun kapoinen tikku. Eihän sillä pysy oikean mallinen mekko päällä kun ei ole laaksoa eikä kukkulaa. Laitan alle ihan normaalin liivihameen yläosan ja päälle ompelen sen hörselökauluksen organzasta. Samoten helmaan minkä voi sitten oikeaoppisesti rypyttää. Pieniä ruusuja sinne tänne. Näen jo sieluni silmillä mekon, kunhan saan nämä ideani toteutettua. Väri tosin ei ole sellainen heleän keltainen, se on kullanvärinen, mutta ei luulisi paljon tahtia haittaavan. Tyttö kun on itsekkin kuin Belle, kaunis tummanruskea luonnonkihara tukka vyötärölle asti.

Sain jo kankaan osittain paloiteltua, eli käytännössä helman osaksi leikattua. Pitänee piirtää kaava yläosaan, kunhan ensin vilkaisen kaavakansioni, ettei siellä olsi valmiina. Aikanaan tuli omalle tyttärelle kaikenlaista ommeltua, silloin kun vielä äidin tekemät kelpasi. Nykyisin sillä on jo niin omalaatuinen maku, etten enää osaa edes tehdä sellaisia.

Motonetistä löysin eilen halvennusmyynnistä väriä vaihtavan lediruusun, joka kuuluu pukuun. Ehdin sen jo tosin paketoida, ennen kun tajusin että siitä olisi voinut kuvankin ottaa. Hintaa ruusulle tuli vähän päälle 3€.

1263559553_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

Itselle aloin muutama ilta sitten viritellä villapaitaa, edellinen on tullut kudottua 20v sitten ammattikoulussa, että ei näitä turhan usein kehtaa väkertää.

Lanka oli vaan vähän hassua. Se on nauhalankaa jossa on karvoja. Mutta sitä en oikein tajua, että lanka on sellaista missä on ensin pari metriä karvaista kohtaa ja nelisen metriä karvatonta. Nyt kun pituutta on jo yli puolet tehtynä, niin siellä on häiritseviä kaljuja kohtia. Jostain syystä kaikki karvattomat kohdat ovat osuneet samaan kohtaan. Väri on upea tulen värinen. Tuossa kuvassa ei kaljut kohdat kauheasti näy, mutta kun sen levittää kunnolla, niin näkyvät. Pitänee sanoa, että sen yli on joku ajanut ruohonleikkurilla.  1263559717_img-d41d8cd98f00b204e9800998e