1263757616_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

Laskin Mossen sunnuntai-aamuna n. 9.30 ulos, kun toinen niin kovaa halus. Nämä pysyy melkosen hyvin tässä parin sadan metrin säteellä kotoo, siks en kuskaa valjaissa. Tai no Mosse on valjaissa semmosta perässä vedettävää mallia. Mutta kun saa ite kävellä niin viime kesänäkin saatteli miut monesti tuohon kaupalla ja jäi ite mellastamaan ojan pohjalle surkeesti muka parkuen. Eihän sillä ollu mielessä kun meiän kauppiaan vanha rouva Dooris, mut piti vähän esittää.Leikattu ex kolli, mut se ei taia ite sitä tietää tää mein punanen. Ja kun tulin kaupasta, niin sitten saateltiin kotiin häntä pystyssä ja lujaa mekastaen. Kyläläiset naureskeli meille.

Mossen lempileikkejä on ollut pienestä pitäen kantaa narua suussaan, jonka toisessa päässä on teini. Ne on aika koomisen näkösiä kun marssivat ympäri pihaa, monesti Mosse edellä ja teini perässä kun kunnon taluttimessa konsanaan. Ei se suostu muitten kanssa niin kävelee.

Yleensä kun nää mein karvakorvat on pihalla, niin kyl ne aina tunnin parin välein ilmottautuu tai vilahtaa jossai. Jos ei muute ni pitää ruokakupilla käydä. Nytpä ei Mossea näkynyt koko päivänä, vaikka teinin kanssa erikseen aina välillä "huudeltiin". Näillehän ei huudeta kis kis, vaan vihelletään, siis mie vihellän. Mie opetin ne pennusta siihen ja hyvin on toiminu.

Tyttö sano ku Mosse tuli meille Porvooseen että nimi pitää muuttaa, ois se tosi noloo huudella Mossee pihalla jos karkaa. Sit kun joku kysys et mikä siult on hukassa, ni ois viel nolompaa sanoo et sellanen punanen Mosse. Nimi jäi, eikä Mosse karannu kertaakaan Porvoossa ollessaan. Kaks muuta käi kyl kylillä lumpustelemassa. Toine oli kaks ja toinen neljä päivää karussa, tietäähän nää natut.

Ajateltiin teinin kans et kun naapuri vaihto autoihin renkaita ja pitivät alakerran ovia auki,et jos Mosse on sinne johonki lujahtanu ja jääny ovien taakse. Teini käi kattomassa varaston, pyykkituvan, pannuhuoneen ja saunanki, mut ei näy herraa missää. Alettiin jo huolestua kun jokymmenen tuntia oli aikaa kun sen ulos laskin eikä vilaustakaan sen jälkeen.

Sitten pikkasen ennen 7 illalla Mosse hilpas oven takaa tärkeen näkösenä. Mie naureskelin et oletko ollu jäniksenä junassa ja käyny Pietarissa asti. Aamulla Sibelius menee tuosta takapihalta likimain 10 aikoihin rajan yli ja palaa tuossa 18 maissa. Ilmanko ei ole koko päivänä ollu maisemissa jos on ollu junakissana.

Vai olikohan se Mosse mikä käi tuolla ammoniakkivaunulla ja meillä oli tuossa ratapihalla vuoto eilis iltana 19 maissa. Tyttö sano kun tulivat käymään vähän myöhemmin, etteivät millään meinanneet tuosta kaupalta päästä tuota viimestä sataa metriä tänne, oli ollu niin töykeä palomies tiukkaamassa et mitäs teillä on tänne asiaa. Uhkaillu et ovat kusessa jos menevät koko mäen alas ja vahtineet tiukasti kun toinen oli sanonu äitilleen tulevan. Oikeen asiakaspalvelun ammattilainen.

Kuuluu Mosse kuorsaavan oikeen antaumuksella tuossa korvan juuressa. Kylläpä kissa kuorsaa kovaa.