Oon jo pari viikkoa toiveikkaasti käyny tai siis yrittäny tuolla nurkalla kurkistella että pääsiskö takapihalle kohtapuoliin. On sen verran lunta vielä eessä ettei mitään jakoa, enkä periaatteessa rupee sitä siitä pois mättämään. Kyllä se ennen elokuuta sulaa. Tänäänki kurkistelin että alkaa kohta humala olla paljaana talon nurkalla, pitäisköhän sille käydä viel lykkäämässä lunta päälle, ettei paleltus. Jos pääsis vaan lähelle.

1269723149_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

Tänään piti työntää multaan kymmenen salkoruusun juurakkoa, kun tulivatkin jo nyt. Tilasin ne postimyynnin kautta ja kaikki muut juurakot tulevat toukokuussa, mutta nämä olivatkin nyt jo paketissa. Eihän niitä siihen asti voi kuivilla pitää, vaan valeistutin ne isoon altakasteluruukkuun. Tökkään sitten kesäkuussa maahan. Ja toivon ettei nuo karvaotukset käy kaivelemassa ruukkua.

Kodinhoitohuoneessa on muutama viime kesäinen ruukku, mutta on niin lannoitettuja ettei niissä taatusti mikään enää kasva, puoli ruukullista on kissan kakkaa. Ai että olin kiltti syksyllä kun tuollaset vessalaatikot heille sisään kannoin ja ihan heitä varten. Nii-i

Sitten tuli mieleen, että voisi pääsiäiseksi laittaa ohraa kasvamaan, tosin siinä voi käyä niin että nuo suursyömäripedot popsivat suihinsa. Tai kun niille antaa luvan jotain syödä, niin ei vahingossakaan puututa.

Punaiset auringonkukat on jo vaaksan taimella ja viitisentoista hopeakuusta työntää päätään. Kun ei tässä muuten sitä huojuvaa näytä saavan, niin kasvatan sitten itte.

1269723169_img-d41d8cd98f00b204e9800998e1269723193_img-d41d8cd98f00b204e9800998e Tuo hopeakuusihan on todella vaikea saaha lähtemään kasvuun, eikä aina edes siemeniä kehity. Kävyt on kerätty joskus 2001 exän toimesta. Ne on muutaman vuoden olleet liesituulettimen päällä huoneenlämmössä, pari vuotta takaperin työnsin purnukkaan jääkaappiin ja unohdin sinne. Nyt ihan kokeeksi pistin irronneita siemeniä multaan, ja tässä on tulos. Siitä mihin ne sitten loppujen lopuksi istuttaa ei ole vielä mitään havaintoa, mutta niiden exän kokeilujen perusteella ovat tosi hidaskasvuisiakin, kymmensenttisten taimien kasvatukseen meni pari vuotta.

Että ei ole edes kiire noita tuosta vielä harventaa. Jos oikein muistan nii ex säilytti niitä edellisiä siemeniä pakastimessa kylmäkäsittelyssä. Ja kunhan saan noita kukkien alkuja pois keittiöstä, niin sitten jakelen useampaan astiaan. Yllättävän hyviä taimiruukkuja on nuo Pirkan asidofilus-bifidofilus 400g jugurttipurkit. Saa kannen päälle ja helposti avattua ilmaa saamaan. Sen verran korkea purkki että mahtuu multaakin hyvin, ei ole heti pieneks käymässä.

Näkyy olevan kiinankärhökin hyvällä alulla keittiön ikkunalla, 1269823342_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

samoten jääkaapissa on alkaneet alppikirahvinkukka ja kellokärhö päätään esille työntää. Ei ne näköjään sitten valoa tarvii että itävät. Pitää kai maanantaina käydä rautakaupasta hommaamassa katiskaverkkoa, että saa nuo esikasvatettavat kiireesti multaan. Jos se pitäis nuo kissat pois isoista ruukuista. Ei niihin vielä voi oikeen katettakaan laittaa, eiköhän niitten horsmien pitäis itää ensin.

Tein tuossa iltana muutamana inventaariota noissa siemenissä ja vaikka kuin olen tuota mustaa salkoruusua kaiken talvea myynyt ja jakanut, niin siemeniä on vieläkin ihan mielettömästi. Mistä niitä oikeen sikiää? Laitoin siemenet yhteen paikkaan ja niitä on kolme A6 kirjekuorellista. Äiti sanoi että viskele johonkin pellon pientareelle, mut luulen ettei tuo naapuripellon omistaja siitä hyvää tykkää jos sen pellon nakkelen kukan siemeniä täyteen. Vai pitäsköhän siltä vuokrata tuo pelto kukkapenkiks. Kesannollahan se kuitenki on. On nimittäin niitä siemeniä taas niin älyttömästi, ettei mitään rajaa. Miun tänhetkiset kukkapenkit on 0,50 x 5m, 0,50 x 2m ja parin neliön alue. Kukkein siemeniä on varmaan oikeesti tuon naapurin pellon verran. Mutku ...mutku... ei niitä voi jättää ostamattakaan.

Yhtenä iltana selailin noita kärhöjä netistä ja osuin sivuille missä oli mainittu vaan liki 3500 lajiketta. Eihän niitä kaikkia edes Suomesta saa, eikä varmaan ees täällä menesty, mutta ois se aika mageeta omistaa sellanen valikoima kärhöjä. Olis muuten mahtavan näkönen puutarha. Nii ja tietysti kaiken värisiä salkoruusuja lisäks. Jahka mie tästä lakkaan köyhtymästä ja saan sen oman pihan, ni miehän teen vaikka ja mitä.

Kun tolla ex appiukollakaan ei ole enää niin paljoo peltoo että vois toteuttaa itteesä. Tosin ei sekään mikään kovin kannatettava ajatus ole. Viime keväänä kysyin et saanko laittaa pienen pussin sinistä potoattia niiten peltoon, ni oli nii vaikeeta, et ei tosikaa. Ei muka kerkee kun parii viikkoo niitten istuttamisien jälkeen kyselin laittoo. Tää oli siis ex anoppi joka nii sano.

No kysäsin sitten isän serkulta eikä mitään ongelmia ollu laittaa niitten pellon reunaan. Hankalaa tässä oli vaan et noi ex appivanhemmat olis 7 km päässä mut isän serkulle ajan 40 km suuntaasa. Mut kun ei niin ei. Pitäkööt peltonsa. Ja syksyllä ne myöhemmin laitettujen pottujen naatit lakos ihan samaan aikaan kun ne aikasemminki laitetut ja äiti oli noukkinu ne samalla pois kun olivat nostaneet niitten omatkii.

Herskyytteri. Miun poikapuolisessa lehtikaktuksessa näkyy olevan kolme kukkanuppua. Sehän on ihan villiintyny, sehän teki tossa talvella jo kaks kukkaa, mitä se nyt taas. No ei sitä nyt sit voi uuteen multaan vaihtaa, pitänee odotella että on kukkansa tehnyt.