Eilen äiti ilmoitti tulevansa kahville, perjantaina kun oli nimpparit. Ei siinä mitään. Muuta kun kakku uuniin.

Tein 6 munan kääretorttupohjan, nyt oli niin isoja munia, ettei mukiin mahtunut enempää. Teen ohjeella kaikkia yhtä paljon eli 3 dl munia, sokeria ja jauhoja, 1 tl leivinjauhetta. Paisto 175 asteessa 15 minuuttia. 

Jäähtyneelle pohjelle levitin Muksu päärynäsosetta purkin ja purkin hedelmätarhuria(- omenaa, mangoa ja banaania sisältävä). Käärin tiukkaan pakettiin ja jääkaappiin yöksi. Seuraavana päivänä puolitin tortun ja lusikoin päälle laktoositonta vispikermaa joka oli maustettu punaisella tomusokerilla. Koristeeksi viinirypäleitä suklaaströsseliä ja erivärisiä kuulia.

Oli hieman kimpuroita rypäleitä, mutta minkäs teet kun et pääse kaupassa maistamaan.

Äiti toi pussillisen Viisasten teetä - ja tietenkin irtoteenä. Vasta valitin kun en osaa irtoteetä käyttää, kun ei ole kunnon haudutusjuttua, siitä ikivanhasta munan muotoisesta metallipallosta tulee kaikki purut läpi, että on sama laitanko ne suoraan mukin pohjalle. Antoihan äiti vähän aikaa sitten sellaisen paremman siivilän, mutta kun pussia on niin paljon helpompaa käyttää. Se on paljon helpompi nakata roskiin kun alkaa sitä siivilää putsaamaan. Paitsi pyramidipussia. Ne vasta on hankalia käyttää kun ne ei uppoa millään. Pitää kai istua päälle että ne saa pinnan alle.

Nuoriso toi tullessaan kerrotun tulilatvan,  ihan hauskan näköinen ja oli oikein sydämetkin mukana. Kokeillaan sitten syökö kissat senkin.