Tytär ilmoitti päivänä muutamana tulevansa meille lettuja syömään, kun ei jaksa itse niitä paistaa. No meillähän ei edes tuo nirso teini niistä kieltäydy.

Tein kaksinkertaisen lettutaikinan hokien ikivanhaa mantraa:" Munia kaks ja kaks, vettä kaks, maitoa kaks, ja jauhoja kaks. Kaikkea tarvitset kaks, siis kaks. Lisäksi tilkka rypsiöljyä, ripaus suolaa ja isompi tujaus sokeria. Ensimmäistä kertaa aikoihin taikina osui heti kerrasta kohdalleen, eikä ensimmäisen letun paistamisen jälkeen tarvinnut mitään lisätä, niin kuin yleensä. Paistoin öljyllä. Pannukakun teen samalla ohjeella, laitan vaan hieman enemmän jauhoja.

Sitten päätinkin tehdä lettujen lisäksi Broileripiirakan, kun uudessa Me lehdessä oli hyväntuntuinen ohje. Tosin en tehnyt ihan prikulleen ohjeen mukaan, nämä minun maustamiset on aina vähän sinne päin.

En ole ihan varma saako tuosta ohjeesta tässä blogissa mitään selvää vaiko onko se kuitenkin kirjoitettava. Tuli ihan mielettömän hyvää, melkein voisi sanoa :" Jos ois vielä parempaa, ni ois pilalla!"

Vähän mukailin tuota ohjetta, kun tein sen uunipellillä, ohjehan on tehty korkeaan vuokaan.

Pohjaan en hirveästi tehnyt muutoksia, paitsi että nestemäärä oli 4 dl tuon 2,5 dl sijaan, siinä suhteessa myöskin jauhot. Sämpyläjauhoista tuli tosi hyvä pohja, ei ollut ihan niin pullamainen kun pelkästä vehnäjauhosta, suolan jätin pohjasta pois tarkoituksella, koska päälle tuli niin paljon muuta suolaista.

Ohjeessa käskettiin ruskistamaan 400g broileria, mutta se oli jo paistinpannulla niin surkean vähän, puhumattakaan unipellistä, että laitoin vielä pari rasiaa lisää maustamatonta. Yhteensä siis 1200g. Pannulle laitoin valkosipulirouhetta, sipulirouhetta, yrttimaustetta, pippurisekoitusta rouhittuna, hiukan aromisuolaa.

Broilerit pohjataikinan päälle, mukaan 4 munaa ja 2 purkkia Flora kevyt ja paksu ruokakermaa, pippuria, aavistus aromisuolaa. Laitoin pienen pussin punaista Emmentaalia raasteena, pussin Kipparijuustoa ja ison (500g) pussin X-tra juustoraastetta.

Koko hoito uuniin 225 asteeseen 27 minuuttia. Pidin hieman kauemmin, kun oli tuota täytettäkin sen verran enemmin.

Minun omat mitat on yleensä tuollaisia rennon ranteen liikkeitä, koskaan kahdesti ei saa samanlaista syntymään. Siksi en ole laittanut pahemmin mittoja tuohon.

Oli muuten niin hyvää, että vaikka kuinka oli jo ähky, nii vielä piti käydä lisää hamstraamassa kaiken iltaa.

Kahvin kanssa vielä tein kääretortun, pohjaan 3 dl sokeria, 6 surkean pientä munaa( taisi olla kukon munia), ja 3dl jauhoja, jossa 1 tl leivinjauhetta. Paistoin 175 asteessa 14 minuuttia. Kumosin sokeroidulle leivinpaperille jäähtymään. Mukaan laitoin pari purkkia Muksu päärynäsosetta ja pari purkkia hedelmätarhuria, missä oli omenaa ja banaania. Keskelle juova suklaakastiketta. Käärin rullalle jääkaappiin vetäytymään.

Sanoinkin että letut olivat tyttärelle, kääretorttu pojalle ja broilerpiirakka vävykokelaalle. Kai se kahvi sitten oli minulle.