EKKS sytomyssykampanja jatkaa 15.7. alkaen aina vuoden loppuun siis 31.12.2010 asti.

1272059160_img-d41d8cd98f00b204e9800998e           1269800525_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

Lainaus Matleenan blogista:

Sytomyssyistä ennestään tietämättömille ja kertauksena muille muutamia asioita. Sytomyssy on tarkoitettu syöpähoitojen takia hiuksensa menettäneille ihmisille. Kampanjassa keräsimme ja lahjoitimme myssyjä hoitoja antaviin sairaaloihin, jotka lahjoittavat myssyt edelleen hoidoissa oleville potilailleen.

Sytomyssyssä ratkaisevinta on materiaali, ettei se kutita eikä hiosta hiuksettomassa päässä. Monet luonnonkuidut esim. puuvilla, bambu ja merinovilla ovat tällaisia. Kukat, perhoset ym. koristelut ovat kivoja, mutta eivät pakollisia. On hyvä, jos tehdään monenlaisia myssyjä, että jokainen tarvitsija löytäisi mieleisensä. Voi siis tehdä myssyjä naisille, miehille, nuorille, lapsille... Jos et tiedä, minkä kokoisen myssyn tekisit, voit tehdä vaikka omaan päähän sopivan.

Seijasisko on koonnut tänne blogiinsa linkkejä sytomyssyiksi sopiviin myssyohjeisiin.

Myssyihin on hyvä liittää pieni pahvilappu, jossa on myssyn materiaalitiedot ja pesuohjeet sekä mahdollisesti myssyn koko, mutta ne eivät ole välttämättömiä.
Tähän keräykseen ei tarvitse ilmoittautua, vaan riittää, kun tekee myssyn/myssyjä ja toimittaa annettuun osoitteeseen haluamallaan tavalla. Yksikin myssy riittää, sen avulla joku sairastunut kanssaihminen saa helpotusta arkeensa ja ehkä hiukan lohtua vaikean sairauden aikana. Jos et jostakin syystä voi tehdä myssyä, mutta haluat tukea kampanjaa, voit tehdä sen mainostamalla kampanjaa tai vaikka lahjoittamalla lankaa tekeville käsille. Ota vain yhteys puuhanaisiin (blogeista löytyy yleensä s-postiosoite) ja sovi asiasta.

 

Sytomyssykampanja Etelä-Karjalan keskussairaalaan

15.7.-31.12.2010 välisenä aikana.

Tämä kampanja on saanut alkunsa kahden naisen tammikuussa aloittamasta kampanjasta Oulussa. He päättivät laittaa pystyyn neulekampanjan, jolla lahjoitetaan käsin tehty myssy kaikille sytostaattihoitoa saaville potilaille. Tällä hetkellä käynnissä on keräyksiä eri puolilla Suomea, mutta lisää tarvitaan. Osa on jo päättynyt, ja osa jatkaa vielä edelleen.

Siksi olenkin päättänyt jatkaa täällä Etelä-Karjalassa vastaavaa keräystä kaikille asiasta kiinostuneille käsityöihmisille. Myssyt lahjoitetaan Keskussairaalan syöpähoitoyksikölle jaettavaksi kaikille potilaille, jotka hoitoa saavat. Myös naisten sisätautien osasto kuuluu keräyksen piiriin.

Tavoitteena onkin saada myssy jokaiselle.Tarve tällä hetkellä on noin 40 myssyä kuukaudessa eli siis tavoitteena 600 myssyä, toki enemmänkin saa tehdä. Ja jos tavoitteeseen ei ylletä, ei se maailmaa kaada.

Myssyn voi joko neuloa taikka virkata, sitä voi koristella mielensä mukaan, taikka jättää koristeet pois. Suosittua on ollut virkattu kukkanen ohimolla. Myssyn tulee olla saumaton, hiostamaton ja kutittamaton, mieluiten luonnonkuiduista kuten vauva-,puuvilla-,bambu-, silkki-, maissi- tai villalangoista tehtyjä. Kaikki kutittamaton lanka siis käy. Myös miehille ja lapsille voi myssyjä tehdä. Mallihan on vapaasti päätettävissä, ja kun jokainen tekee myssyn oman päänsä kokoisena, niin saadaan hyvin eri kokoisia myssyjä aikaan.

Myssyssä tulee olla merkintä pään ympäryksestä, materiaali sekä pesuohjeet.

Lisätietoja, ohjeita ja malleja voi käydä katsomassa seuraavassa nettiblogissa.

http://lankapirtin.blogspot.com/search/label/sytomyssyt

Myssyjä voi toimittaa allekirjoittaneelle joko postitse, tuomalla, taikka soittamalla Lappeenrannan alueella niin voin käydä noutamassa. Jo yksikin myssy auttaa asiaa eteenpäin. Kiitos.

Eija Pönni

Edit: Lappeenrannassa on

Pyöröpuikko ja

Karjalan Ompelukone lupautuneet vastaanottamaan myssyjä keskustassa edelleen, Nuijamaalla Nuijamaan Konehuoltokin haluaa jatkaa.

Suora osoite Keskussairaalalle on

Etelä-Karjalan keskussairaala
Syöpähoitoyksikkö
Kehittämishoitaja Irmeli Kohonen
Valto Käkelän katu 1
53130 Lappeenranta