Tulipa sitten käytyä kattomassa paras keikka aikoihin. Kansaa oli kun meren mutaa, lehtitietojen mukaan likimain 12000, ja kyllä se siltä tuntukin. Ehdittiin näkemään pari kipaletta 69Eyesiltä, kun oltiin sen verran myöhään perillä. Pari kuvaakin ehdin napata.

1276273009_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

Törmäsin yhteen tuttuun ja hän bongaili kaikenlaisia julkkuja, yksi oli ainakin Tarotin kitaristi vaiko basisti, nimeä en muista. Tomi Putaansuu oli ihan meidän takana, siviileissä, joten ei ole sopivaa käyttää hänestä Mr Lordi nimeä tässä yhteydessä. Otin pari kuvaakin, ja hän suostui sillä ehdolla etten julkaise niitä missään. En siis voi laittaa sitä tänne. Yllättävän lyhyt mies, varmaan kymmenen senttiä miuta lyhyempi. Kaikkea sitä saadaan teatterikamoilla huijattua. Jostain NHL jääkiekkoilijasakin tää tuttuni puhui, muten mie niitä oikeen tunne, kun ei tuo kumilätkän perässä luistelu kiinnosta pätkääkään. En muista enää kuka se oli. Oiskohan ollut joku Lumme tai jotain.

Sitten lauteille saapuikin Steel Panther Kissin lämppärinä. Oli kyllä menoa ja meininkiä näillä hepuilla. En ollut kuullut aiemmin ko. bändistä, mutta ihan kuunneltavaa musiikkia niillä oli. Steel Panher parodioi kasariheviä laulamalla kasaribiisejä, mutta sanoitukset voi olla aikakin hävittömiä. On kuulema jenkeissä useampi kappale soittokiellossa juuri sanojen vuoksi.

1276273080_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

Tästä kuvasta puuttuu rumpali Stix Zadinia, mutta kyllä tuo vasemmanpuoleinen tyyppi basisti Lexxi Foxx aika namu on. Kieli ulkonaHän välillä peilaili käsipeilin kanssa ja pisti huulipunaa, taikka kiiltoa ja oli esittävinään pöhköjä ideoita, muut käskivät hänen aina olla hiljaa. Keskellä laulaja Michael Starr ja oikealla kitaristi, jonka nimi meni ihan ohitukselle.

Tunnin odotuksen jälkeen alkoi iso jytinä. Esirippu putosi ja rumpali Eric Singer ilmestyi taustakuvan saatelemana esiin.

1276273199_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

1276273134_img-d41d8cd98f00b204e9800998e Eric Singer

Muutkin yhtyeen jäsenistä ilmaantuivat nostolavalla rumpalin takaa. 

1276273287_img-d41d8cd98f00b204e9800998e Gene Simmons

1276273656_img-d41d8cd98f00b204e9800998e Paul Stanley

1276273579_img-d41d8cd98f00b204e9800998e Tommy Thayer

Kyllä oli niin mahtava konsertti, ettei paremmasta väliä ja reilun kaksituntisen setin jälkeen oli vielä ilotulituskin. Selkä huusi hallelujaa, vähän yks mimmi vieressä katto kun kaivoin laukusta sinisen kapselin ja vesipullon. Nää miun migreenilääkkeet on samanvärisiä kun viagra ja olen muutamaan otteeseen niistä kuullut. Nuo migreenilääkkeet auttaa myös lihaskipuihin, siksi otin sen kun alkoi tuntua etten pysty enää bussille kävelemään kahta kilometriä. Puhumattakaan seisomisesta.

Kävi vaan mielessä, että nuo Gene Simmons ja Paul Stanley on molemmat pitkälti yli 50 vuotiaita ja vetivät pitkin lavaa kun oravat. Mutta kyllä ne sedät jaksoivat heilua. Gene nostettiin vaijereilla kattorakenteisiin soittamaan, Paul oli lentänyt vaijereita pitkin miksauskoppiin saakka. Sitä en enää nähnyt, kun lähdin pikkuhiljaa kävelemään bussia kohti.  Bussin portaat teki vähän tiukkaa kun ei meinannu jalat enää nousta.

Poistullessa jossain Kangasalan kohdilla hyppäsi peura bussin eteen, Hämeenlinnan kohdilla ainakin kaksi hirveä ja lähellä Nastolaa vielä kettu veti tien yli.

Menomatkalla sain tehtyä pari sytomyssyä, mutta kun en ottanut enempää lankaa mukaan, niin poistullessa en enää myssyillyt. Olin muutenkin silmät ristissä. Ei vanha jaksa enää liki vuorokautta valvoa.

Nyt kun on muutamana aamuna noussut kuudelta ylös, niin eipä eilen aamullakaan meinanneet silmät pysyä kiinni. Joskus kuuden kantturoissa raotin toista silmää ja vilkasin kelloa, mutta pakottauduin vielä jatkamaan unia. Ajattelin että miulla on kello soimassa puol yheksältä, en nouse sitä ennen. Ja lehmät lentää. Kymmenen yli 7 ei vaan enää pysyny silmät kiinni ja lopetin väkisinmakaamisen. Johan se nyt kielletään laissakin.

Kyllä ihmiset ei ajattele omaa nenäänsä pidemmälle se tuli taas todistettua. Kolmea tyyppiä odoteltiin siellä bussiasemalla puoltoista tuntia keikan jälkeen, onneks kuskilla oli puhelinnumerot kaikille ja sai kiinni. Kaikki muut oli kiltisti bussilla. Senkin jälkeen vielä puol tuntia odoteltiin kun he muka meni väärään paikkaan. Sitten oli niillä pokkaa vielä alkaa vaatia, että heidät on vietävä erikseen Kuusaalle, vaikka Kouvolasta kyytiin tulivat. Kun ei muka tee isoa (15 km) lenkkiä. Vähän oli naama nyrpällään kun kuski sanoi, ettei vie kun Kouvolan asemalle. Ei meinannut mennä perille, että ajetaan samaa reittiä ja jos matkan varrella haluaa jäädä pois, se on mahollista mut ei tehdä hyppyjä.

Taavetissa alkoi yksi nainen natista kun yks meidän kuski pudotettiin kotitalonsa eteen, että miks toi viedään kotiin, muttei muita. Ei tullut hänelle mieleen että jos olisi kertonut kuskille ajoissa ettei jää Taavettiin vaan meneekin Jurvalaan, ei kuski olis ees ajanu sitä kautta että pääsee Taavetin pysäkille, vaan tämä työkaverikin ois samalla tavalla kävellyt pysäkiltä kotiinsa.

Päästiin Lappeenrantaan ja eikös viimenen miun lisäks kyydissä olija alkanu naukumaan että hänet on vietävä toiselle puolelle kaupunkia. Miehän olin joka tapauksessa menossa varikolle, kun siellä oli oma auto, joten miuta ei tarvinnu erikseen mihinkään puotella. Sattu siinä sitten samalla tulemaan yks venäläinen auto kyselemään että kuinka he pääsee Pietariin johtavalle tielle. En tiiä kuin monta kierrosta ne oli liikenneympyrässä pyöriny, muttei ne nähny isoja taivaan merkkejä mikä sen ois kertonu. Meinas mennä meidan rauhalliselle kuskille käpy nenään.

Hän tuumas niille sitten että olkoon ajakoon perässä, niin hän koukkaa sinne toiselle puolen kaupunkia. Tässä vaiheessa kello oli jo lähes puol 4 aamulla. Vielä alkoi naukumaan se kyydissä olija että hänet on vietävä lähemmäs kotiaan, mutta kuski oli jyrkkänä ettei mene enää vt 6 kautta, vaan lähtee suoraan varikolle. Muisti sentään niille venäläisille näyttää mihi ne kurvaa, etteivät ole varikollakin perässä. Tää ammatti on joskus hanurista. Ja kun se työ loppuskin siihen kun ajat varikolle, mutta ei. Hänellä oli vielä tankkaus, vessan tyhjennys, auton pesu ja yleistarkastus ennen kun pääsee lähtemään kotiin. Hyvä jos ennen neljää pääs lähtemään kotiinsa. Ei tainnut ihan työaikalaki täyttyä hänen kohdallaan tänään kun sanoi jo yhdeltä lähtevänsä normaalihommiin. Lakihan sanoo että lepoajan on oltava vähintään 9 tuntia.