Tänään en ehtinyt edes kurssille asti, vaikka kaupunkiin pääsinkin. Olin mie kyl kovasti sinne menossa, mutta mutta. Aina ei käy niin kun suunnittelee.

Soitin aamulla tuonne terveyskeskukseen kun kättä särkee ihan tajuttomasti eikä auta jääsalva, ei voltaren geeli, ei orudis eikä etenkään sirdalud. Särky on ollut aika kestämätön sen jälkeen kun viikko sit käytiin vähän lumikenkäilemässä tuolla satamassa. Oli näet kävelysauvat tukena ja kun tuossa jään päällä on n. 30 cm lunta, niin sauvahan meni tietenkin tuon höttölumen läpi jäähän asti. Sillä seurauksella että piti tukeutua tuohon kyynärvarteen kun sauva upposi alle lonkan osuessaan jäähän. Jälkiviisaana voi sanoo et ois pitöny olla suksisauvat, ois tuki tullu ylemmäs. Mistä mie sen oisin voinu tietää kun en ole koskaa lajia kokeillu ja opettaja sano et otetaa kävelysauvat, et sen vikahan tää ihan selkeesti on.

Tuo käsihän on vihotellu kesästä asti kun yks pölvästi sen meni vääntämään siellä työkokeilupaikassa. Alkoi ottaa miun selän takaa miun kädestä astianpesukoneen koria kääntäen samalla käden selän taakse ja vähän sivuttain. Mie sanoin sillon sille et lopeta toi sattuu, älä revi sitä koria. Ei kun tyyppi jatkoi vaan ja nauro paskasen naurun päälle, eli ties tarkalleen mitä oli tekemässä. Tekis mieli tehä ilmotus poliisille pahoinpitelystä.

No soitin siis aamulla tuossa lähteissä sinne terkkariin ja olisin saanut ajan kolmen vartin päähän siitä puhelusta. Sanoin etten uskalla luvata kun olen viel kotona ja matkaa on kuitenki tuo reilu 30 km peilijäistä tietä myöten. Sovittiin sitten sen ihmisen kanssa että menen ensin jonottamaan sairaanhoitajalle, ja hän laittaa sitten lääkärille ajan.

Olisin kyl sit loppujen lopuks ehtiny siihen aikaan kun alunperin oli puhe, ja harvinaista kyl parkkipaikkaki löyty tosi hyvin, mikä on aika ihme ennen 9 terkkarin pihassa. No jonottelin sinne hoitsulle likimain tunnin, kurssikaveri oli jo siinä vaiheessa ehtiny antaa tilannetietoja sijoituspaikasta kun olin sanonu hänelle tulevani hetimiten. Joo ja lehmät lentää. 

Pääsin viimein sinne sairaanhoitajalle ja hän otti esitiedot ja serpit. Tulehdusta ei näkyny. Joten täytynee olla joko lihas tai jännevamma. Sitten kiva kiva. Aika lääkärille onnistui vasta kahden tunnin päähän siitä ajasta. Mietin hetken että ei ole mitään järkeä lähteä kurssille siks aikaa ja taas tulla takasi. Hoitsu kirjotti miulle tän päivän sairaslomaa kun sitä pähkäilin. Sit pit miettiä et missäs sen parituntisen viettää, kun ei pörssi anna myöten mennä haahuamaan alennusmyynteihin, eikä kyl kehtaa sielläkää istua könöttämässä. Soitin äitille ja menin sinne aamuteelle. Siis sille toiselle ämpärilliselle saman aamun aikana.

Juu, lääkäri katteli hetken ja tuli tulokseen, että on aika häjyks päässy tenniskyynärpää. Anto vahvemman tulehuskipulääkkeen. Eikä parane ku täydellisellä levolla. Juu-u. Sitähän täs tehää paraillaa. Ja äitilläkin ehin kutoa kaulaliinaa jonkun aikaa, tosin en mie sitä kertonu, ni se ei keksiny kieltääkkää sitä. Viaton Enkä muistanu mainita et illat tehokkaasti menee täs koneella. Ei se kysyny. Kaks viikkoo käski olla liikunnasta poissa. Tosin ei se ihan kaikkee liikkumista kieltäny, sellaset vaa mis joutuu käyttää tota oikeeta kättä (jostain syystä miun kaikki toiminnot tapahtuu miltei sillä kädellä). Mut sulkapallon se kiels ehottomasti kun mainitsin asiasta et tänää ois ollu sellasta. Pasianssin peluustakaa se ei maininnu, et kai mie saan sitä tehä. Kotimatkalla kaappasin teinin matkaan kun pääs samaan aikaan koulusta, muuten olis joutunu oottamaan tunnin bussia.

Käytiin tuossa iltasella naapurin kanssa leikkimässä pyromaania. Joku ilkimys on kantanu mein huushollin täyteen tyhjiä pahvilaatikoita vaikka minkä kokoisina. Kumma juttu, ite en ole yhtään ainoota tyhjää laatikkoa tänne kantanu, eikä teinikään tunnustanu. Kaiken maailman suklaarasiaa ja vastaavaa. Pitäskö ne viiä takas kauppaa ja sanoo et ne on tyhjiä, on huijattu.

Naapurilla on tuollanen vanha peltitynnyri ja siinä niitä oli hyvä poltella. Siinä meni tosin menneisyyskin tuhkaksi, ikivanhat valokuvat entisestä elämästä. Kuka niitä tarvii, ja kun olivat vielä niissä karseissa -80 luvun muovisivukansioissa, niin kuvanlaatukin on jo vuosien mittaan nii kärsiny, ettei niistä mihikää ollu. Ja sitäpaitsi, kuka haluaa katella exex ukon juoppokavereita kuvista, joita ei ees suurinta osaa tuntenu, jotai ihme kapakkatuttuja. Ei niitä tyttökään halunnu. Nyt sit haisee takki ja tukka savulle yök. Ilman pahempia vaurioita sain homman tehtyä, ainoostaan takista hupun reunuksen karvasta tais pikkasen kärähtää, tuntuvat niin karheilta. Ja peiliin vilkastessa nenä oli hieman musta, mut se johtu kyl siitä kun alko naamaa kutittaa ja sillä nokisella hansikkaalla pyyhkäsin.

Ehin mie viel tossa sulattaa rappusilta jäät pois suolalla ja kylvin niille sit hiekkaa, mistä en kyl tykkää kun kaikki se hieno hiekka kantautuu sisälle. Etin lumilapion ja käin hakemassa hiekkaa tuolta nurkalta ja levittelin sitä tuohon kujalle kun oli aika liukkaan tuntunen. Ja milläs vanha yleisten katujen nainen työnsä tekee. Eipä ollu reiluun 25 vuoteen unohtunu miten lapio otettiin kainaloon ja siitä hiekka leviteltiin. Mutta kun on oikea kätinen eikä osaa tehä toisin päin, ni mites se nyt sit sattukaa et se lapio nojas varrestaan lapaluuhun ja se hiekkaa täynnä oleva pesä oli oikealla käsivarrelläOtsan rypistys ja vasemmalla levitettiin.  Ja sit ihmettelee et miks iltaa kohen tuo käden särky vaan yltyy. Joo, millonkas sillä suutarin lapsella jne.