Pikkasen tässä on mehut poissa, kun töissä olen nyt jo kuudet vohvelikestit käynyt pitämässä. Jos tarkkoja ollaan niin seitsemästi olen niitä nyt paistellut. Seitsemäs kerta oli kun töissä paistoin työkavereille iltapäiväkahville lopputaikinan edellisistä kesteistä.  Yhteensä taikinaa on mennyt 48 kiloa. Jos kilosta taikinaa tulee noin 10 vohvelia, voi siitä laskea kuinka paljon sitä on paistettu. Sen lisäksi tein tänä aamuna vielä 4 kg.ntaikinan, jonka eräs paikka itse paistoi. Ja vielä on kahdet kestit jäljellä. Selkä huutaa hallelujaa, kun ei kestä seisomista.

Eilisen paiston aikana oikein laskin huvikseni montako vesimukillista paistaessa meni- tosin oli hana ihan vieressä sen kun mukia täytti. Paistoin reilun tunnin ja vettä meni samalla alas liki 2 litraa. Etten ainakaan nestehukkaan heti pökerry.

Arsenaali mukana vaan kasvaa, aina muistuu joku asia minkä voisi lisätä pakkiin. Ensimmäiseltä keikalta uupui mehukannut, hillolusikka, rasvasuti, roskapussit. Ja folio. Pöytä sai aikamoisen rasvakasteen. Oli miulla mehutiivistettä mukana.

Toisella keikalla muistin että lippis olis ihan kiva juttu päässä- ei oman auton takaikkunalla, kun on liikkeellä työautolla. Näitä on suurimmaksi osaksi paistettu ulkona, että edes vähän tuuli käy. Pari paikkaa on ollut sisällä ja se ensimmäinen keittiö oli varsinainen persläpi. Leveys pari ja pituus neljä metriä. Lisänä astianpesukone kuumana, liesi ja iso jääkaappi. Ja kaks vohvelirautaa. Siinä olisin kyllä hikinauhaa tarvinnut ja välistä pitikin vetää pää taaksepäin ettei tule suolattua taikinaa liikaa.

Eilen tuli vähän äkkilähtö, kun jumituin keittiöllä tiskaamaan. Sitten siinä lähtöhälinässä meinasin ottaa vain lompakon, puhelimen ja avaimet mukaan, eikä tietenkään yhtään taskua hameessa. Eväspussiinkin tuli reikä ja meinas puhelin pudota. Nappasin sitten kirkkaan muovipussin rullasta ja se toimi veskana. En halunnut tuota isoa laukkua raahata kaikkien muiden tavaroiden kanssa. Tänään sentään oli sievä meikkilaukku, sellainen kirkuvan oranssi satiinihörsäke, kun en löytänyt sitä mitä illalla meinasin.

Kahvia on keitetty jokaisiin kesteihin runsaasti mukaan, josta olen näillä helteillä suurimman osan keittiöllä kaatanut viemäriin. Tänäänkin mehua meni huomattavasti enemmän. Pitääkin muistaa huomenissa täyttää kanisteri. Huomenna on onneks ulkobileet, vaikkakin se lupaili liki +30 lämmintä. Onhan siinä Saimaa vieressä jos alkaa liikaa kuumottaa. Mutta kovasti ihmiset on miun vohveleita kehuneet, kai mie sitten ne osaan tehä, vaik yks entinen pomo olikin sitä mieltä, etten mitään osaa - edes tiskata. Laitan ohjeen kun muistan sen tuoda työtakin taskusta pois. Ei ole viittinyt alkaa kesken töiden kuvailemaan vohveleita, tosin kamerakaan ei ole ollut mukana.

Unissakin paistelen vohveleita, ja jostain syystä viime lauantaina käydessäni Ylämaan Jalokivimessuilla ei Marttojen vohvelit yhtään kiinnostaneet. Mistähän johtunee. Kummityttöönkin sisarineen ja äitineen törmäsin. Yllättävän vähän tuttuja oli, yhden meidän kylän pariskunnan tapasin kun olin jo melkein pois lähdössä. Ja yhden pariskunnan, jota en halunnut tuntea. Onneksi eivät tulleet mitään säveltämään, olisin liuennut paikalta tosi nopeesti. Sen pariskunnan takia en käy edes kesäteatterissa kun en halua maksaa niiten kattomisesta, eivät osaa edes näytellä.

1278444362_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

Kävin moikkaamassa Kissapelakuuta siellä. Kuvaa en voi laittaa, kun en siihen kysynyt lupaa, tosin hän ei tainnut edes huomata että sen räpsäisin. Käytiin hänen kanssaan kahvilla ja portilla piti leima ottaa käteen, että pääsee takaisin messualueelle. Ojensin käteni väärän koivun kautta olevalle sukulaismiehelle. Hän otti kädestä kiinni ja tuumi suureen ääneen, että nyt leimataan lihaa. Jotain mutisin vastaukseksi ja sitten siinä kahvijonossa aloin sanomaan, että onkos nyt sitten seuraava osoite  Karjaportti kun on jo leimattukin. Kissapelakuu naureskeli että onko trikiinit kunnossa, kelpaako enää sinnekään. Niinpä.

Nyt suihkuun ja sitten nahkalaput kiinni, aamulla herätys taas viideltä. Tää miun kevennetty työaika kesti tasan kolme päivää jolloin tein 6 tuntista, sen jälkeen olen tehny melekein järestään yli 8 tuntista, edes noi vakkarit ei tee niin pitkää. Nytkin ois tänää työaika loppunu 16.30, mut pääsin jo neljältä lähtemään. Mitä mie siellä kökötän kun ei siitä edes makseta palkkaa. Miulla on tää liukuva työaika, tulen töihin kun tulen ja lähen kun lähen. Tää viikko on vaan 7-16.30 paitsi perjantaina, silloin ehkä saatan päästä jo kahelta. Meillä on ruokatauko vaan 20 minuuttia ja pari kymmenen minuutin kahvitaukoa, jos en tule 9 töihin, silloin ei ole kun yks.