On orpo olo, kun joku olis katkassu miulta jalan. Ei ole kahteen päivään ollut autoa kotona, ja tuntuu että olen vankina. On se jännä juttu että jos se ois kotona, niin sittenkään en välttämättä sillä mihinkään menis ennen viikonloppua, mutta kun sitä ei ole, niin ahistaa.

Siitä päätti iloisesti tuulilasinpyyhkijät hajota, ja jouduin toissapäivänä jättämään sen kaupunkiin, kun en enää nähnyt kotiin ajaa lumituiskulta. Kahdesta liikkeestä ehdin käydä kysymässä lasinpyyhkijän moottoria, eikä kummastakaan saa. Päätin sitten soittaa merkkiliikkeeseen sielu kirvellen. Ensin kaveri sanoi moottorin maksavan 350€+ työt 50€. Vedin henkeä oikeen kunnolla, onneksi nyt sentään satuin istumaan autossa suhteellisen tukevasti, muuten ois voinu häntäluuhun sattua.

Sitten kaveri puhelimessa tuumasikin etttä hei ei muuten saakkaan, on valmistus lopetettu!! Mitä hittoa??. On se nyt kumma ettei 20v vanhaan autoon saa enää varaosia. Neuvoi ottamaan yhteyttä purkaamoon, josko sieltä löytyisi.

No soitin isälle, että onko nähnyt samanlaista autoa purkaamossa, sanoi pari nähneensä tavallisella perällä, miulla kun on liftback. No ei sen luulisi haittaavan, se lasinpyyhkijän moottorihan on edessä eikä takana. Kello alkoi lähestyä jo neljää, onneksi autossa oli puhelinluettelo, että löysin numeron. Kaveri lupasi käydä minulle sen irroittamassa valmiiksi- hinta 40€. Vähän eri hinta kun merkkiliikkeessä.

Hyppäsin siis bussiin ja tulin kotia, illan yritin löytää paikkaa, jossa sen saisi vaihdettua. Ystävän mies lupasi lainata omaa pajaansa, mutta sieltä oli juuri silloin pudotettu lumet katolta, ettei silloin päässyt. Onneksi tuli sitten puhetta, niin siellä olikin yksi auto kuivamassa ja maalausta odottamassa, eihän sellaista voi ulos työntää. 

Eilispäivänä olin työntämässä lunta pihalla kun äiti oli yrittänyt soittaa moneen otteeseen että missä oikein olen kun he odottaa miun auton luona. Ei tule mieleenkään, että ei täältä maalta kulje puolen tunnin välein bussit niinkuin heiltä kaupungissa. Meillä oli edellinen bussi mennyt 10.00 ja seuraava lähtee vasta 13.20 ja kun matka kestää puoli tuntia, niin ei täältä ihan suit sait sukkelaan liikuta.

Tavoittelin lankomiestä, josko hän ymmärtäisi vähän enemmän sen päälle, mie kun en ollut ihan varma edes mistä koko moottori löytyy. Toisissa autoissa kun se on tosi pyttymäisessä paikassa ja joutuu purkamaan puol autoa että käsiksi pääsee. En mie nyt sentään ihan tumpelo autojen kanssa ole, luinhan mie joskun itteeni jopa huoltoasentajaks. En tosin ehtiny oleen kun alustapuolen ja jarrupuolen, moottori- ja sähköhommiin asti en ehtinyt, kun tulin allergiseks niille aineille.

Hurautin auton heidän talliinsa ja sitä sitten puoli iltaa eilen ihmeteltiin että mikä on. Vika löytyi, mutta se ei ollut moottorissa, vaan vipuvarressa. Siihen piti purkaa etusäleikkö irti, että pääsi käsiksi. Kyllä japsit tekevät huonoja autoja kun ei yksi muovinippeli kestä kun 20 vuotta.

No eipä sille sitten mitään mahdettu, soitettiin isälle, että käy sen varrenkin hakemassa ja sisko heitti miut kotiin.

Illalla yritin avata läppäriä - jumittaa- ihan kiva. Otin akun ja virtapiuhan irti, kun en saanut edes sammumaan uudelleenkäynnistystä varten. Kokeilin uudestaan - menee vikasietotilaan ja vaikka mitä tekee - ei käynnisty enää. Siinä vaiheessa pääsi jo oikeesti liuta rumia sanoja. Korjaus maksaa ainaski 60€ jos ei enemmänki. Toivottavasti on vaan ohjelmistovika.

Tässä konkurssissa nää tälläset ylimääräset maksut on ihan liikaa. Kun ei muutenkaan jää enää rahaa elämiseen, niin sitten tämmöiset ja etenkin hinnakkaat jutut sattuu. Se ensimmäinen oli ompelukone joka sanoi sopparin irti. Mikähän vielä hajoo, alkas jo riittää pikkuhiljaa.

Olis ihan kiva edes jossain kuussa saada ruokaankin jäämään kolme sataakin. Nyt on viimeset puol vuotta menty alle satkulla kuussa, että työterveyden naisen on turha tulla soittamaan poskeensa että olen mukamas masentunut. Sillä satkulla nimittäin ostetaan ruoka, tankataan auto ja ostetaan vielä tarvittavat lääkkeet ja vaatteet. Että ihan kiva. Onneks ei tolle teinille tarvi ostaa matkalippua, vaan saa sen koulun puolesta. Harrasta siinä sitten vielä jotain.

Luulis että miulla ois aika hyvä paikka varattuna tuolla pilven reunalla, kun nyt olen saanut tässä muutaman vuoden törkyä niskaan oikein kunnolla. Ois nyt jo ihan oikeesti sen isomman lottovoiton paikka, ei sitä niin tajuttoman paljoa tarvis olla, ois sen verran ettei joka kuukaus tarviis laskee että jos maksan ton laskun ni onko tuohon toiseen enää varaa. Johan sitä kummasti päijäis monta vuotta sadallatuhannellakin. Oishan se monen vuoden palkka.