Tänään sain viimein aikaseks tehdä sitä kummitytölle aikomaani Belle-prinsessan mekkoa. Eihän se nyt ihan samanlainen ole kun aito, mutta kun ei ollut keltaista kangasta, oli vain kullanväristä. Onhan se vieläkin vaiheessa, kun tuo miun ompelukone ei sitten suostunut yhteistyöhön.

Alkoi olla liki, ettei koko masiina joutuut ulkoruokintaan. Vasta syksyllä käytin huollossa kun ei tehnyt kunnon tikkiä ( kiitos yhden paikallisen muka korjaajan. ) Se teki kunnon tikin ennen kun sen ensimmäisen kerran vein huoltoon, muttei enää sen jälkeen. nyt syksyisen huollon jälkeen olen mielestäni jotain ommellutkin, mutta nyt se temppuilu sitten alkoi taas. Alalanka ei yksinkertaisesti suostu kiristymään kunnolla vaan tekee kunnon lankasuttua. Vaihdoin ohuemman neulan ja säätelin kaikkea mahdollista, mutta mikään ei auta. Kymmenen senttiä tulee nättiä ommelta, sen jälkeen taas suttu alkaa. Ja kun on ohut kangas, niin ei tarvi montaa kertaa ratkoa kun reikä tulee.

Kyllähän saumurilla saa saumat ommeltua, mutta vetoketjua en edes yritä. Eikä sillä voi tehdä napinläpiä. Ja kun vielä on piilovetoketju, niin parempi on ihan ompelukoneen kanssa ajella. Päätinkin mennä tyttären luo huomenna hänen koneellaan ompelemaan puvun loppuun. Riittäähän siinä vielä käsinkin ompelua, mutta sen voin alkaa vasta kun saan ruusut hommattua, niin saan tuon vaahtokylpyhörsön kiinnitettyä. Tuo näyttää kyllä ihan kylpyvaahdolta tuossa mekossa, vielä olalla oleva hörsö ja helman poimut ei ole kun nuppineuloilla vähän mallattuina, mutta saa siitä jo kuvan minkälainen siitä tulee.  Ensimmäisessä kuvassa helma on vielä alhaalla, toissessa jo nostettu ylös

 

Ei pitäisi kai ottaa kuvaa suihkun oviaukossa kun alkaa kohdekin saada vaahtoa päälleen.