Vilkuilin tuota Tupakissin blogia, hän kun mietti mitä ruoaksi.

Meillä tuo tuppaa olemaan myöskin aika yksipuolista, mutta kun en jaksa tapella tuon nirson teinin kanssa. Ei paljoa viitti laittaa kun saan kaikki syödä ite kuitenkin.

Yhtenä päivänä keitetään makaroonia, seassa iso kasa jauhelihaa, lautaselle puoli purkkia (500g purkista) raejuustoa, teini laittaa vielä puoli pulloa ketsuppia. .

Toisena päivänä saatetaan syödä Felix- muussia joko lihapullien tai nakkimakkaroiden kanssa. Tietysti Raejuustoa ja teinille puoli pullollista ketsuppia.

Kolmantena päivänä on jo kiireesti kaivettava pakastimesta joko muutama hampurilainen, taikka jauhelihaläppäripizza. En välitä kummastakaan, mutta teini vetää julmetun ketsuppimäärän kanssa. Mie siinä vaiheessa syön ihan vapaaehtosesti vaikka porkkanalaatikkoa. Sitä ei teini voi syödä kun porkkana on kypsennetty. Raakaa porkkanaa saattaa joskus ehkä hyvällä säällä mennä. Jos sataa ei uppoa.

Neljäntenä päivänä saatetaan syödä atrian maksalaatikkoa, sitä jopa syö teinikin puolikkaan ketsuppipullon ja raejuuston kanssa, mie vaan perinteisemmin laitan puolukkaa ja raejuustoa. Ennen oli vielä parempaa Forssan maksalaatikko, mutta kun ne ketaleet meni sen lopettamaan.

Jonain päivänä saattaa porkkanaletut olla kova sana, pinaatti ei enää teiniin uppoa, eikä veriletut. On kuulema kyllästynyt. Ja ketsuppia.

Teini syö jopa hernekeittoa, missä pitää olla pussillinen lihapullia seassa. Ihme kyllä ainoa ruoka johon teini ei työnnä ketsuppia, raejuustoa saattaa joskus laittaa. Mie en voi syödä, niin teen ittelle silloin yleensä joko riisiä, taikka sinisiä potoatkeitikkäitä. Niitä teini ei voi syödä, kun ne joutuu vielä kuorimaan ite. Riisiin ei voi koskea, siihen kuolee vähintään. Perunoitahan ei voi syödä kun siellä muussissa.

Teini syö myöskin kurkkua ja tomaattia leivän päällä, mutta ei lautasella. Yksi mistä tulee jopa tappelu on parsa- ja kukkakaali. Siis että kumpa saa enemmän. Tulee vaan niin harvoin tuoretta ostettua, kun tässä meiän kyläkaupassa on melkoisen suppea valikoima. Olen joskus tuonukki kaupungista Lidlistä sellaisia kilon pakastepusseja, mutta kun eihän niitä voi syödä teini mitenkään, kun niissä on porkkanaa mukana. Argh.

Tuossa pari viikkoa sitten kun tein sitä broileripiirakkaa, niin siinä kävikin niin, että mie söin suurinpiirtein neljänneksen uunipellistä, parin päivän aikana, nuoriso toisen neljänneksen kaksistaan ja teini veti yksinään sen toisen puolikkaan. Sanoi jopa että sitä saa tehdä toistekkin.

Marjoja ei voi syödä, paitsi mansikkaa ja omenaa hillona. Maitoa se nyt vielä juo, mutta mehukattia saa olla vaikka kaks lekaa viikossa sille ostamassa. Ei voi juoda ite keitettyä punasta viinimarjamehua. Mummolla kyllä kelpaa mummon mehu.

Valitteli teini tuossa syksyllä että kun on maha jatkuvasti kuralla. Leipänä se syö vaaleaa vehnäpaahtoleipää, missä ei ole mitään kuitua, pelkkää höttöä. Mie sanoin että pitäis ihan oikeesti syödä edes se leipä sitä reissaria mitä mie syön, ja et pitäs olla kasviksia ruokavaliossa enemmän. Eikä mussuttaa sipsiä ja karkkia ja limpparia kaiken aikaa.

No teini meni tekemään ittelleen voikkarin. Heitti reissarit paahtumaan, maksamakkaraa, metukkaa, ja kaks kurkkuviipaletta päälle. No joo, olihan siinä enemmän kuitua kun siinä pullamössöleivässä. Ja valitti parin tunnin päästä ettei se mitään auttanu. Heko heko.