Kävin viemässä EKKS Ystävänpäiväkeräykseen pari säkillistä myssyjä.

Yhteensä vein sinne 145 kpl, sinne oli n. 80 tullut suoraan ja 87 myssyä, jotka lähihoitajaopiskelijat luovuttivat tammikuun lopulla syöpähoitoyksikköön. Yhteensä yli 300 kpl.

Kuulemani mukaan myssyjä on vielä tulossa eräältä Marttayhdistykseltä, eivät vaan ehtineet keräysaikana mukaan. He olivat kuulema saaneet niin myöhään tiedon kampanjasta, että se oli jo hetken aikaa ehtinyt pyöriä. He ottivat sairaalalle yhteyttä ja lupasivat toimittaa myssyt jälkeenpäin. Hyv'hän se on, tarvehan on koko aikainen, eivät ihmiset sairastu pelkästään kampanja-aikoina. Muistaakseni omakin yhdistykseni lupaili niitä toimitella tuohon meidän yhdistyksen vuosikokoukseen.

Oli puhetta myös siitä, että nyt tähän keräykseen tuntui että ihmiset lähtivät vielä helpommin mukaan kuin silloin kaksi vuotta sitten, nyt Sytomyssyistä on puhuttu julkisuudessa monessa mediassa ja asia on saanut julkisuutta. Tästä suuret kiitokset idean äideille Matleenalle ja Seijasiskolle.
Mie luulen, että meillä päin tämä keräys sai liikkeelle monta nuorta äitiä, kun lupasin että saavat ommella myssyjä. Tässä muutama upea teos malliksi. Kankaana ohut puuvillatrikoo.

Miun oman viimeisimmän myssyni päättelin siinä luovuttaessani, ei yhtään tiukille mennyt.cheeky Siitä tosin en ottanut kuvaa, enkä kyllä tajunnut niitä sairaalalla oleviakaan kuvata.

Mutta näillä mennään eteenpäin, näistä myssyistä osansa saa niin naisten sisätautien osasto kuin lastenosastokin. Vaikkei Lappeenrannassa varsinaisesti sairaalalla lapsipotilaita syöpäpuolella hoideta, heitä kuitenkin on. Osa pienemmistä myssyistä menee kotisairaalan kautta kotona hoitovaiheessa oleville lapsille. Lapsethan hoidetaan HYKSissä, mutta kotisairaanhoitaja käy lääkitykset ja muut tarkistamassa lasten omassa kotona.

Kyllä taas saatiin hyvä mieli monelle myssyn saajalle.